45 jobs op de tocht bij aluminiumbedrijf

© Google Streetview

Landen -

Hydro Building Systems, bekend onder de merknaam Sapa, gaat reorganiseren. De firma levert aluminiumprofielen voor buitenschrijnwerk. Mogelijk zal mogelijk 20 procent van het personeel moeten afvloeien. Het zou hierbij gaan om 45 mensen.

Vanessa Dekeyzer

“Deze reorganisatie zal Hydro in staat stellen om de continuïteit van de firma veilig te stellen en voor de overblijvende 80 personeel van het personeel een meer duurzaam perspectief te bieden”, zegt Steven Helsen van Hydro. “Door deze vereenvoudiging van de werkprocessen zal Hydro ook sterker staan in de markt om de klanten een nog betere service te bieden.”

Leen Vanderhulst van ACV lichtte het nieuws over de mogelijke afvloeiingen donderdag toe in de studio van ROBtv. “De reden is de crisissituatie in de bouw. De klanten hebben minder orders, zodat er ook minder bestellingen bij Hydro toekomen. Dit komt voornamelijk door stijgende materiaalkosten en algemene inflatie die Hydro moet doorrekenen aan de klanten.” (Lees verder onder de video)

Aluminiumbedrijf Hydro in Landen ontslaat 45 mensen, Voka en ACV: “Overheid moet heropleiden versimpelen”.© ROBtv

Vandaag werken er bij Hydro 201 mensen, een mix van arbeiders en bedienden. Wie er precies getroffen zal worden, is nog niet bekend. “Het constructief overleg met de vakbonden is momenteel gaande.”

De directie van Hydro zegt alles in het werk te zullen stellen om het aantal ontslagen zoveel mogelijk te beperken. “Hiervoor zetten we de constructieve gesprekken met de vakbonden door om op zoek te gaan naar alternatieven”, aldus Steven Helsen van Hydro.

In 2017 werd het toenmalige Sapa Landen overgenomen door het Noorse bedrijf Norsk Hydro. Sinds 2013 bestond Sapa als een 50/50 joint venture tussen Orkla en Hydro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten