Oplichtster weet van geen ophouden en legt valse betaalbewijzen voor… aan de onderzoeksrechter

© Hollandse Hoogte

Linter -

Kim K., die zelf niet kwam opdagen in de Leuvense rechtbank, is veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Met een vals betalingsbewijs probeerde ze in september 2020 een Citroën Jumper te kopen in Linter. Dat trucje probeerde ze later opnieuw bij de onderzoeksrechter.

Sam Coremans

Beklaagde Kim K. dacht met een list een gratis Citroën Jumper te verkrijgen. Ze bewerkte een betalingsbewijs, zogezegd van BNP Parabis Fortis, zodat het leek alsof ze een wagen al had betaald. Toen het parket lucht kreeg van haar praktijken, moest ze zich in april 2021 verantwoorden voor de Leuvense rechtbank. Bij de onderzoeksrechter probeerde de beklaagde het niet-betaalde voertuig nog te recupereren met een nieuw betalingsbewijs, even vals als het vorige.

De vrouw lijkt verknocht te zijn aan haar methoden, want in mei probeerde ze nogmaals onder de klachten uit te muizen met een vals betalingsbewijs. “Kim K. heeft zonder scrupules verschillende valsheden gepleegd’, stelt het vonnis. “Ze heeft een compleet gebrek aan normbesef en verantwoordelijkheidszin.”

De Leuvense rechtbank veroordeeld K. tot een jaar celstraf en een boete van 1.200 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten