Festivel wil in 2023 opnieuw het warmste festival zijn met dag voor mensen met een beperking: “We willen er zijn voor iedereen”

De organisatie mocht donderdag nog enkele cheques uitdelen aan lokale goede doelen.© pvs

Temse -

In april vindt in Velle opnieuw het vijfdaagse Festivel plaats. De organisatie biedt dit jaar een brede waaier aan activiteiten aan, van comedy met Jacques Vermeire tot dj-sets van Discobaar A Moeder. Met de FestiSpecials wordt er opnieuw een halve dag gewijd aan mensen met een beperking. “We willen er voor iedereen zijn”, laat de organisatie optekenen.

Pieter Van Hecke

Naar goede gewoonte stelde sportpresentator Ruben Van Gucht het nieuwe programma van Festival voor. Festivel gaat dit jaar voor de vierde keer door van 12 tot 16 april. “We verwachten dit jaar 10.000 bezoekers”, vertelt organisator Philippe Van Robaeys. “We hebben dit te danken aan fantastisch organisatieteam van dertien leden. Zonder hen en een heleboel enthousiaste vrijwilligers staan we nergens.”

Sam Gooris

Het festival gaat op de eerste dag van start met een comedy special van Jacques Vermeire. De namiddag van dag twee wordt gewijd aan mensen met een mentale en fysieke beperking. “Er zijn maar weinig events die aan mensen met een beperking denken. Wij doen dat wel. Wij willen er zijn voor iedereen”, vertelt Van Robaeys. “Vorig jaar deden we dit voor de eerste keer en het is het warmste moment van het festival. Het geeft enorm veel voldoening om hen mensen te zien genieten. Het is het dankbaarste publiek. De toegang is die dag ook gratis met eten en drinken aan halve prijs.” Die namiddag krijgt het publiek opnieuw een optreden van Sam Gooris voorgeschoteld. “Hij heeft dat vorig jaar fantastisch gedaan. Hij maakte na het optreden zeker nog anderhalf uur tijd vrij om met iedereen een babbeltje te slaan. Hij werd zeker 500 keer geknuffeld”, vertelt Van Robaeys.

Dat Festivel een warm hart heeft, werd aan het einde van de voorstelling nogmaals bevestigd. Met de opbrengst van vorig jaar werden zes goede doelen beloond met een cheque van 1.500 euro. Vzw A Touch of Rose uit Bornem was een van de gelukkigen. De vzw biedt gratis psychosociale hulp aan mensen met kanker aan. Ook het lokale Temse Schenkt vzw mocht een cheque in ontvangst nemen. “We zijn hiermee enorm blij. Alle beetjes helpen om de minderbedeelden in Temse handje toe te steken en de brooddozen gevuld te houden”, vertelt Martine Leblon van de vzw.

Alle informatie en tickets voor Festivel kan je terugvinden op hun website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten