Financiële steun voor onderhoud van knotbomen

Burgemeester Jurgen Soetens en schepen André Eeman (Voor Lierde) met Johan Vander Heyden, de voorzitter van de milieu- en natuurraad .© edp

Lierde -

De gemeente Lierde gaat het onderhoud van knotbomen financieel ondersteunen. In totaal wordt er 1.500 euro vrijgemaakt

Eric De Pessemier

“We voorzien 15 euro per boom uit een subsidiepot van 1.500 euro per jaar”, zegt burgemeester Jurgen Soetens (Voor Lierde). “De toelage per boom kan om de zeven jaar worden aangevraagd. Knotbomen, kenmerkend voor het Zuid-Oost-Vlaamse landschap, blijven een belangrijke leef- en schuilplaats voor vogels, vleermuizen, insecten, mossen en paddenstoelen. Om het leven van een knotboom niet in het gedrang te brengen, heeft het bestuur ervoor gekozen om het onderhoud van deze bomen te subsidiëren.”

“Als er geen onderhoud plaatsvindt, worden de takken te dik en te zwaar”, zegt klimaatschepen André Eeman (Voor Lierde). “De takken kunnen dan afbreken en de stam van de boom kan opensplijten. Goed beheerde knotbomen sieren het landschap en hebben een belangrijke ecologische functie.”

Het bestuur en de leden van de milieu- en natuurraad hopen dat er door de maatregel minder achterstallig onderhoud zal zijn. De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn terug te vinden op www.lierde.be.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt