Staden bekroond als ‘Baanbrekende Werkgever 2023’: “We willen andere werkgevers inspireren”

Raadslid Bart Coopman, medewerker Chantal Deruytter, algemeen directeur Tine Dochy, medewerker Ingrid Veracx, burgemeester Francesco Vanderjeugd en schepenen Joeri Deprez en Chris Verhaeghe zijn trots op de mooie erkenning.© IF

Staden -

Gemeente Staden ondertekende eind 2020 het charter ‘Baanbrekende Werkgever’. Het was de start van een traject waarbij de gemeente fors wou inzetten op onder meer ‘hybride werken’ en de medewerkers een centrale rol gaf in het organisatiebeleid. Die inzet leverde het gemeentebestuur nu de award voor ‘Baanbrekende Werkgever 2023’ op.

Levi Verbauwhede

Het voorstel voor het ondertekenen van het charter kwam drie jaar geleden van gemeenteraadslid Bart Coopman (WESTAON). “Door de coronacrisis moesten werkgevers hun manier van werken reorganiseren. Zo werd bijvoorbeeld hybride werken de voorbije jaren het nieuwe normaal, waarbij men deels thuis en deels op kantoor werkt.”

En laat dat het opzet zijn van het charter ‘Baanbrekende Werkgever’. Het is een initiatief van De Lijn, Antwerp Management School en Jobat. Het voorstel van Coopman kon op veel bijval rekenen bij het schepencollege. “Als openbaar bestuur hebben we een voorbeeldfunctie en willen we andere werkgevers inspireren”, zegt schepen van ICT en Personeelsbeheer Joeri Deprez (Open VLD).

Arbeidsvreugde

“Bij de start van de coronacrisis maakten we meteen werk van een arbeidskader rond telewerken en investeerden we in software en hardware om vanop afstand te kunnen werken. Bovendien hadden we eerder al fors geïnvesteerd in een flexibel werkkader en duurzaam woon-werkverkeer.”

“We focussen op een personeelsbeleid waarin hybride werken, arbeidsvreugde en duurzame mobiliteit centraal staan.” Het uitgestippelde plan leverde de gemeente de titel op van ‘Baanbrekende werkgever 2023’.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt