Amerikaanse techmagnaat wil opnieuw het lichaam van een 18-jarige krijgen, en heeft daar grof geld voor over

© Bryan Johnson/Blueprint

Eeuwig jong blijven, met dat doel spendeert de Amerikaanse techmagnaat Bryan Johnson (45) jaarlijks zo’n twee miljoen dollar. Met de hulp van een team van meer dan dertig dokters en een zeer strikt dieet hoopt hij opnieuw het lichaam van een 18-jarige te krijgen. En met resultaat: zijn biologische leeftijd zou al met vijf jaar verlaagd zijn.

Janne EijckmansBron: Bloomberg

De Amerikaanse ondernemer Bryan Johnson nam in 2013 even afstand van zijn stressvolle zakenleven, in een zoektocht naar zichzelf. In die periode ontwikkelde hij een interesse in biologie en startte twee bedrijven in de biotechsector. Sinds kort is hij bezig met een project om zijn lichaam te verjongen, genaamd ‘Operatie Blauwdruk’.

Hij wil daarmee terug de organen van een 18-jarige krijgen. Om het project op te kunnen starten investeerde hij al miljoenen dollars en daar zou dit jaar nog zeker twee miljoen (zo’n 1,8 miljoen euro) bijkomen.

Het recept voor een jonger lichaam

Johnson stelde een team aan van meer dan dertig dokters, met aan het hoofd Oliver Zolman, een Britse arts voor regeneratieve geneeskunde. Zij monitoren nauwlettend al zijn lichamelijke functies.

Hij volgt ook een heel strikte kuur, bestaande uit een veganistisch dieet van slechts 1.977 calorieën, aangevuld met tal van supplementen, en voldoende beweging. Ook een goede nachtrust is belangrijk: Johnson moet elke avond op hetzelfde tijdstip gaan slapen, na twee uur een bril te dragen die blauw licht blokkeert.

Kleine successen

Testen tonen aan dat Johnsons lichaam er effectief op vooruit is gegaan. Zijn lichaam zou biologisch gezien al vijf jaar jonger zijn geworden. Johnson zegt ondertussen het hart te hebben van een 37-jarige en de huid van een 28-jarige. Ook zou hij al het uithoudingsvermogen en de longcapaciteit van iemand van 18 bereikt hebben.

Zijn arts Zolman nuanceert die resultaten enigszins. “In Bryan hebben we kleine, redelijke resultaten geboekt, zoals te verwachten was”, vertelde hij aan Bloomberg.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten