Zussen krijgen geen straf voor diefstal bolderkar van gezin in Plopsaland

De diefstal vond vorig jaar plaats in Plopsaland.© jhm

De Panne/Sint-Niklaas/Wuustwezel/Denderleeuw -

Twee zussen uit Sint-Niklaas en Wuustwezel kregen van de rechter geen straf voor de diefstal van een bolderkar van een gezin in Plopsaland De Panne. Ze kregen beiden opschorting van straf. Het gezin eiste 5.600 euro schadevergoeding, de rechter kende hen 500 euro toe.

Jelle Houwen

Op 26 juni vorig jaar ging het gezin uit Denderleeuw met zijn drie kinderen naar Plopsaland in De Panne. Voor ze het park uitgingen, liepen ze nog even een souvenirshop binnen en daarbij lieten ze hun bolderkar buiten staan. Toen ze terugkwamen, bleek de kar verdwenen. Dankzij bewakingsbeelden kon de dievegge snel ontmaskerd worden.

Het ging om een 31-jarige vrouw uit Sint-Niklaas. Zij was met haar 30-jarige zus uit Wuustwezel en hun kinderen ook aanwezig in het parket en zij besloot de bolderkar te stelen. Haar zus protesteerde nog even maar ging toch overstag. De politie trof hen enkele dagen later thuis aan en kon de bolderkar recupereren. Beide zussen kregen nu de gunst van de opschorting van straf en worden dus niet gestraft.

Grotesk

Het gezin uit Denderleeuw toonde zich bijzonder hard in de rechtbank van Veurne. “Ze zijn zelf moeder, ze moesten zich echt schamen”, zo luidde het. “In de bolderkar zaten onze jassen en het lievelingstutje van ons kleinste kindje. Die zag twee maanden enorm af van de diefstal. Bovendien zat er 600 euro in een van onze jassen, om de tandarts mee te betalen.”

Het gezin eiste die 600 euro terug en vroeg liefst 5.000 euro schadevergoeding voor psychologisch leed. Grotesk, vond de rechter, die de eis verwierp. De rechter vond het ook niet bewezen dat het gezin 600 euro bij zich had. De familie kreeg wel een schadevergoeding van 500 euro.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt