Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Elene-Grotenberge

Steven Huysveld en Eendracht Elene-Grotenberge willen bouwen op winst in Stekene: “Op die golf moeten we verder”

Eendracht Elene-Grotenberge won vorig weekend op Avanti Stekene. Een zege die bijzonder welkom was voor de ploeg. Ian Groenez (links) is hier in een duel verwikkeld.© Erik Westerlinck

Grotenberge -

Eendracht Elene-Grotenberge boekte in het Waasland een even belangrijke als deugddoende driepunter. Na de 0-1-winst tegen Avanti Stekene staan er nu twee thuiswedstrijden op het programma tegen rode lantaarn KFC Eppegem en SK Roeselare-Daisel, twee ploegen die de punten nog heel goed kunnen gebruiken.

Freddy De Geest

Na twee verlieswedstrijden op rij tegen KVE Drongen (1-0) en Jong Lede (1-4) had de ploeg van coach Steven Huysveld dringend nood aan puntenwinst. “In de voorbije wedstrijden zijn we te vaak vergeten om onszelf te belonen”, zegt Huysveld. “In Stekene hebben we gedaan wat moest en daar hielden we een positief gevoel aan over. We kunnen met een iets geruster gevoel de volgende wedstrijden aansnijden. Vanaf nu is iedere wedstrijd een match van de waarheid. Tegen wie maakt niet uit. We willen winnen van staartploegen, maar ook de toppers punten afhandig maken. We hebben een marstabel opgemaakt, maar die is er enkel voor intern gebruik. De wedstrijden tegen KFC Eppegem en Roeselare-Daisel als cruciaal omschrijven, doe ik zeker niet. Er zijn nog twaalf wedstrijden. Vanaf de laatste vijf matchen kijk ik pas naar het klassement en dus ben ik daar nu nog niet mee bezig”, zegt Huysveld.

“Ik ben er wel van overtuigend dat de wedstrijd tegen Eppegem een ander soort voetbal zal brengen dan in Stekene”, blikt Huysveld vooruit. “Avanti probeerde het spel te maken en dat verwacht ik niet van de Vlaams-Brabanders. Iedere wedstrijd heeft een ander verhaal. Aan als en of heb je niets. We moeten goed geconcentreerd en georganiseerd de wedstrijd aanvatten. Wil je winnen, dan moet je de kansen verzilveren. Op papier is dit een wedstrijd die we moeten winnen, maar precies daarin schuilt er enig gevaar”, waarschuwt Huysveld zijn ploeg voor onderschatting van de tegenstrever.

Voetbal is emotie

Eppegem verloor zijn laatste vier wedstrijden en kwam niet tot scoren. Ze speelden dit jaar al tegen leider FC Voorde-Appelterre (1-0) en eerste achtervolger Tempo Overijse (0-3). “Voetbal is emotie. Na Drongen zat bij ons iedereen in zak en as. Tegen Jong Lede verdienden we beter, maar stonden we opnieuw in de hoek waar de klappen vielen. De krappe winst in Stekene zorgde voor euforie. Op die golf moeten we verder. Ruud Tack zit een schorsingsdag uit. Matthias Van Peteghem speelt met de beloften. Ook nu kunnen we niet rekenen op Yannick Van De Sompel, Lukas Van Der Sypt, Finidi Vandendriessche en Tim Van Caelenberg, die een breuk in het kuitbeen opliep. We moeten roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben nog voldoende kwaliteit in de kern om het op te vangen”, blijft de eeuwige positivo die Huysveld is ook nu geloven in het behoud.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten