Aangeboden door Nieuwsbladshop.be

Het ideale dekbed voor jouw slaapstijl

Sommige mensen zweren bij een echte dons, anderen prefereren een synthetisch dekbed. Wat is precies het verschil, en waar slaap je het lekkerste onder?

Natuurlijk houden beide je warm, daarvoor dient een dekbed. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen een donzen dekbed of eentje met een microvezelvulling. Zoals bij de meeste producten waar je jaren van gaat genieten, laat je je best even goed informeren zodat je tevreden bent over je aankoop. Ontdek hieronder de pluspunten van deze twee soorten dekbedden.

Licht en warm

Dons is een natuurproduct en heeft als belangrijk voordeel tegenover synthetisch materiaal dat het een erg hoog isolatievermogen heeft in verhouding tot het gewicht. Een donsdeken is daardoor volumineuzer maar toch licht. Het dekbed bestaat uit een losse vulling met donsvlokken die je dagelijks moet opschudden. Ganzendons is daarbij kwalitatief nog beter dan eendendons, omdat ganzen groter zijn en dus grotere en pluizigere donsvlokken hebben. Doordat het materiaal ook goed vochtregulerend en ventilerend is, zal een donzen dekbed niet snel klam aanvoelen. In de winter houdt het je lekker warm, en in de zomer verrassend koel.

LEES OOK. Hoe creëer je een luxueus hotelgevoel in je slaapkamer?

Stevig en onderhoudsvriendelijk 

Een synthetisch dekbed weegt wat zwaarder, maar ademt ook goed en neemt voldoende vocht op. Wel ga je sneller zweten onder dit soort dekbedden. Het voordeel van een synthetisch dekbed tegenover een dons is dan wel dat je het eenvoudig in de wasmachine kunt wassen, ook op hogere temperaturen, en dat het snel weer droog is. Doordat er geen natuurlijke producten nodig zijn voor de productie, is een dekbed met synthetische vulling ook goedkoper.

ONTDEK HIER alle kwaliteitsdekbedden van Balette en Vitality Pur.

Meer over Nieuwsblad - webshop

Hoofdpunten