Gevangenisleven valt tachtiger die vrouw doodschoot zwaar: “Hij heeft een ‘knak’ gekregen”

Daniël D. schoot zondag zijn vrouw dood en zit sindsdien in de cel.© Stefaan Beel

ROESELARE -

Daniël D., de 85-jarige Roeselarenaar die vorige week zijn vrouw Maria (75) doodschoot, blijft komende maand in de cel. Dat besliste de raadkamer vrijdag. Zijn verblijf in de gevangenis weegt zwaar op de hoogbejaarde man. “Mijn cliënt was nog vrij kwiek voor zijn leeftijd, maar in de cel heeft hij toch een ‘knak’ gekregen”, zegt advocaat Stijn Braeye.

Jonathan Folens

De relatie tussen Daniël D. en Maria D. liep al een tijdje slecht en het koppel stond op scheiden. Maria was Daniëls derde vrouw en ze waren al bijna 37 jaar samen. Afgelopen zondag raakte het koppel verwikkeld in een zoveelste ruzie omtrent hun echtscheiding. Daarbij greep Daniël plots naar zijn vuurwapen en zijn vrouw werd dodelijk getroffen. Volgens de eerste berichten zou de man vervolgens geprobeerd hebben om ook zichzelf van het leven te beroven maar dat wil zijn advocaat niet bevestigen.

LEES OOK. Tachtiger schiet zijn vrouw dood met jachtgeweer: “De echtscheiding was een feit. Heeft dat de stoppen doen doorslaan bij Daniël?”

Meester Stijn Braeye verzette zich vrijdag niet tegen de verdere aanhouding van zijn cliënt. Het moordonderzoek is nog maar pas begonnen. Daniël D. verblijft intussen in de gevangenis van Brugge, op een cel met twee personen. “Hij moet dus gelukkig niet op een matras op de grond slapen”, zegt meester Braeye.

Moeite met zware deuren

D. werkte ondanks zijn hoge leeftijd nog als klusjesman, maar heeft het sinds zijn verblijf in de gevangenis zowel fysiek als mentaal lastig. “Lange afstanden wandelen gaat wat moeizaam, net als de zware deuren van de gevangenis openen. Hij heeft een ‘knak’ gekregen.”

LEES OOK. Daniël D. (86) schoot vrouw dood na hoogoplopende ruzie: “Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hij heeft dit nooit gewild”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten