Basketbal 2de Landelijke & 1ste provinciale Gentson/Bavi

Amon Jeugd Gentson en Bavi Gent willen Gentse eer hoog houden: “Misten op de sleutelmomenten wat extra creativiteit”

Zeno Neyt weet wat Amon Jeugd Gentson te doen staat: “Winnen op Denderleeuw is dus de boodschap.”© Nic Declercq

Gent -

Nu Falco Gent het zo goed doet staken we ook ons licht op bij de op lager niveau spelende Gentse vaandeldragers. Amon Jeugd Gentson lijkt na de 67-72-nederlaag thuis tegen Houtem definitief een kruis over de play-offs te mogen maken. Nu zaterdag trekt het naar Waregem B. Opworp om 20.30 uur. Bavi Gent van zijn kant klimt in eerste provinciale naar de tweede plaats. Nu zaterdag ontvangt het Baasrode B om 20.45 uur.

Johan Gaudissabois

Amon Jeugd Gentson heeft niet het seizoen dat het voor ogen had. “We hadden de pech dat topper Stijn De Clerck er tegen Houtem wegens zijn werk niet bij kon zijn”, licht coach Zeno Neyt toe. “Ook Wout De Paepe is out met een kruisbandblessure. Komt daarbij dat de club voor enkele weken zelf verzaakte aan de diensten van Anton Huyghe. Details daarover houden we liever binnenskamers. Toch speelden we geen slechte match tegen Houtem. Alleen misten we op sleutelmomenten wat extra creativiteit. Winnen we vorige week de match uit tegen leider Finexa Basket@Sea, dan had het er anders kunnen uitzien. Een driepunter nekt ons daar op de buzzer en weerhield ons van een nochtans verdiende overwinning. Zoals het er nu voor staat maken we geen kans meer op een plaatsje bij de eerste vier. Toch blijft het belangrijk dat we de twee resterende matchen winnen. We willen de eindronde om niet te degraderen zo gunstig mogelijk ingaan. Winnen op Denderleeuw is dus de boodschap.”

Bavi is goed bezig

In eerste provinciale stijgt Bavi na een 55-64-zege op LDP Donza C met acht op elf naar een tweede plaats. Virtueel staan de Gentenaars zelfs op een gedeelde eerste plaats gezien leider Ninove wel negen keer won, maar hiervoor ook twaalf matchen nodig had. Een tevreden Jelle Meirsschaut staat ons te woord. “We mogen zeker niet klagen. Momenteel zijn er vijf ploegen die zich wat hebben losgerukt op weg naar de play-offs. Eentje moet daar nog van afvallen en dat mogen wij dus niet zijn. Nu moet ik er wel aan toevoegen dat de competitieformule wat raar in elkaar zit. Zo moeten we nog altijd Scheldejeugd Temse voor de eerste keer partij geven. Toch mogen we nu al stellen dat het meer dan goed loopt bij Bavi. Wij spelen vaak heel mooi basketbal. De weg naar de play-offs is nog lang. We mogen niemand onderschatten en dus ook Panters B niet. Een ploeg vol jonge gasten, maar met is koffiedik kijken met wie ze zaterdag naar Wondelgem zullen afzakken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten