Werken in Bruggestraat starten maandag en duren tot zomervakantie

Er zal de komende zes maanden heel wat hinder zijn op en rond de drukke Bruggestraat bij het centrum van Staden.© IF

Staden -

Op maandag 30 januari wordt de Bruggestraat in Staden opengebroken. Na werken aan de nutsleidingen volgt een volledige herinrichting van de straat. Het project moet midden juli afgerond zijn.

Levi Verbauwhede

Met het oog op meer verkeersveiligheid en een veiligere schoolomgeving maakt het gemeentebestuur samen met Fluvius, de provincie West-Vlaanderen, het Agentschap Wegen en Verkeer en De Watergroep werk van de heraanleg van de Bruggestraat. Het wegdek wordt volledig vernieuwd en er worden nieuwe voet- en fietspaden en fietssuggestiestroken aangelegd. Er komen ook veilige oversteekplaatsen, verkeersremmers en groenvakken.

Maandag starten de werken aan de nutsvoorzieningen. Daarbij wordt er vooral gewerkt ter hoogte van de voetpaden. Doorgaand verkeer blijft mogelijk in één richting. De eerste fase van de werken situeert zich van de Maalderijstraat tot Bruggestraat 61, en duurt tot eind februari.

Parkeerverbod

In de tweede fase wordt het deel van de Ooststraat tot de Maalderijstraat aangepakt. Na de paasvakantie start fase drie: van de Ooststraat tot de Wankaardelaan. De laatste fase, van de Wankaardelaan tot de Sint Jansstraat, loopt van juni tot aan het bouwverlof in de zomervakantie. Dan zal er tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

Tijdens de werken geldt een parkeerverbod in de werfzones. De huisvuilophaling zal op de gewone tijdstippen plaatsvinden. De Lijn past zijn route wel aan. De aannemers voorzien in iedere fase een gepaste omleiding.

Inwoners met vragen kunnen terecht bij de sector Wonen en Omgeving via ruimte@staden.be of op 051-70.82.01.

Meer info via www.staden.be.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt