Gemeenschapswachten verdwijnen uit Ronsese straatbeeld

Themabeeld.© clh

Ronse -

Met de start van het nieuwe jaar is ook het doek gevallen voor de gemeenschapswachten in Ronse. Het stadsbestuur heeft beslist om de dienst, een onderdeel van de dienst Preventie, stop te zetten.

Peter Malaise

De paarse jassen verdwijnen dus uit het Ronsese straatbeeld. De dienst was al ferm afgebouwd en bestond nog uit twee personen. Eén daarvan is sinds januari met pensioen. Het andere personeelslid zet zijn loopbaan in een andere functie verder bij het gemeentebestuur.

Met de gemeenschapswachten verdwijnen ook een aantal dienstverleningen. Zo zullen de jaarlijkse fietsgraveringen niet meer georganiseerd worden. Regelmatig stonden de gemeenschapswachten ook in voor toezicht op markten en evenementen, of deden ze sensibiliseringsacties over gauwdiefstal, diefstal uit voertuigen of hondenpoep.

Het stadsbestuur houdt eraan om de gemeenschapswachten te bedanken voor hun jarenlange inzet. De dienst Preventie zal nu meer worden ingezet ter bestrijding van maatschappelijke overlast. Zo wordt het JORES-project versterkt, dat met jongeren en hun gezin werkt aan een aanklampend traject op maat. De dienst blijft beschikbaar via 055-23.28.26 of preventie@ronse.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten