Vijfde verdachte ontvoeringspoging Van Quickenborne overgeleverd en aangehouden

© loh, blg

KORTRIJK -

De vijfde verdachte achter de vermeende ontvoeringspoging op minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is aangehouden door de Kortrijkse raadkamer. Afgelopen woensdag werd hij na lang overleg uitgeleverd aan België. Welke rol hij gespeeld zou hebben in de aanslag, is nog niet duidelijk.

Jonathan Folens

De vier andere verdachten Leonard D.S. (29), Abdellatif M. (49), Farzad Y. (20) en Mohammed Y. (21) werden donderdagavond 22 september gezien en gecontroleerd door een extra politiepatrouille nabij de woning van minister Van Quickenborne. Zij mochten op dat moment terug beschikken, maar de volgende morgen ontdekte een buurvrouw van Van Quickenborne een vreemde auto op haar oprit waar wapens, spanbandjes en jerrycans benzine in bleken te zitten. Die werd vermoedelijk net achtergelaten door de vier mannen, zij werden kort nadien opgepakt in Nederland en uitgeleverd aan België.

In het onderzoek werden intussen ook een vijfde en een zesde verdachte opgepakt. De politie is naarstig op zoek naar personen hoger op de ladder in het criminele drugsmilieu waaruit de aanslag vermoedelijk afkomstig is. De vier verdachten die al in de cel zaten houden immers allen vol dat ze niets afwisten van een ontvoeringspoging.

Het is nog onduidelijk welke rol de vijfde verdachte, een 21-jarige Nederlander, wordt toegedicht. Hij blijft nog minstens een maand langer in de Belgische cel, maar legde nog geen verklaringen af.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt