‘The last of us’ krijgt al zeker een tweede seizoen

© HBO

Er zal wel niemand achterover vallen als we zeggen dat HBO groen licht gegeven heeft voor een tweede seizoen van ‘The last of us’. De serie, gebaseerd op het populaire videospel, ging eerder deze maand in première en scoorde meteen hoge kijkcijfers en lyrische kritieken.

Wout Desmytere

Om je maar een idee te geven: de eerste aflevering is intussen al meer dan 22 miljoen keer bekeken, over alle platformen heen. In de Verenigde Staten is de reeks te zien op HBO, bij ons op Streamz. “Ik ben vereerd en eerlijk gezegd omvergeblazen dat zo veel mensen hebben gekeken en zich verwant voelden met onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie”, zegt producent Neil Druckmann.

LEES OOK: RECENSIE. ‘The last of us’ op Streamz: nu al een van de beste series van het jaar *****

Joel en Ellie, gespeeld door Pedro ‘The mandalorian’ Pascal en Bella Ramsey, zijn de hoofdpersonages van de serie. Ze moeten zich samen staande houden in een wereld die verwoest is door een virus. Voor het tweede seizoen zullen de makers hun mosterd halen bij het videospel The last of us: part II. Wanneer de opnames van start gaan of wanneer de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Lees ook