‘Avatar II: The Way of Water’ hoort bij vier best scorende films ooit

© AP

Stilaan moet de kaskraker Titanic uit 1997 beginnen vrezen voor zijn derde plaats in het lijstje van best scorende films ooit. Het zou zomaar kunnen dat de film over een tweetal weken uit de top 3 tuimelt.

Tom Vets

Avatar: The Way of Water bracht al meer dan 2,07 miljard dollar op . Daardoor is de film immers opgeklommen naar de vierde plaats aller tijden. Dat was ook verwacht, want de nieuwe film van James Cameron had zich vorige week reeds vlak achter de nummers 4 en 5 gepositioneerd.

Daar stonden tot voor kort Avengers: Infinity War en Star Wars: The Force Awakens. In normale omstandigheden was de nieuwe Avatar-film weken geleden doorgestoten naar de top 3. Maar omdat door de aanhoudende coronamaatregelen veel filmzalen in China dicht blijven, is de film daar enkele honderden miljoenen dollars misgelopen.

Toch zit er nog altijd een derde plaats in. Titanic is destijds geëindigd op 2.194.690.964 dollar. Aangezien Avatar: The Way of Water nog wereldwijd in veel zalen loopt zou de film in de loop van februari Titanic kunnen voorbijsteken. De bovenste twee plaatsen zijn voorlopig onbereikbaar. De eerste Avatar-film staat bovenaan met 2,923 miljard dollar, gevolgd door Avengers Endgame met 2,799 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners