Stroompanne in centrum van Gent na ontploffing in elektriciteitskast

© SD

In Gent heeft een ontploffing in een elektriciteitskast vrijdagavond voor een brand gezorgd, en voor een grote stroompanne die nog voor een deel niet opgelost is. Dat werd vernomen bij netbeheerder Fluvius en bij de brandweerzone Centrum. Naar schatting een duizendtal gezinnen zat zonder stroom en ook bioscoop Kinepolis Gent ondervindt hinder.

Simon Dekaezemaker en Guy Junior StevensBron: BELGA

De ontploffing in een elektriciteitskast in de Tijgerstraat gebeurde rond 19.40 uur. Er ontstond een brand die rook- en geurhinder met zich meebracht, zegt de brandweerzone Centrum, die ter plaatse kwam. De brand is intussen geblust maar de stroomvoorziening is nog altijd verstoord.

“Het ging om een incident in een laagspanningscabine, maar uit veiligheid is ook een middenspanningscabine uitgeschakeld”, zegt woordvoerder Bart Wouters van Fluvius. “Daardoor zat een groter gebied zonder stroom. We werken met volle kracht om het probleem op te lossen.” 

Volgens Fluvius ging het aanvankelijk om een veertigtal straten in het centrum van Gent of tot 1.500 getroffen klanten. Rond 22 uur bleef het probleem volgens de netbeheerder beperkt tot enkele cabines en zou de situatie snel onder controle zijn.

© SD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten