Kobe Goossens pakt tweede zege op rij in Mallorca, podium kleurt volledig Belgisch: “Euforie van gisteren gaf zelfzekerheid”

Kobe Goossens (Intermarché-Circus-Wanty) heeft zaterdag de Trofeo Serra de Tramuntana (1.1) op zijn naam geschreven, de vierde van vijf eendagskoersen in de Challenge Mallorca.

Jonas WithouckBron: BELGA

Goossens haalde het na 123,2 kilometer in en rond Lloseta voor Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) en Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) waardoor het hele podium Belgisch kleurde.

De 26-jarige Goossens won vrijdag nog de Trofeo Andratx - Mirador D’es Colomer, de derde van vijf eendagskoersen in de Challenge Mallorca. Dat was nog maar zijn eerste profzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goossens: “Euforie van gisteren gaf zelfzekerheid”

“De euforie van mijn overwinning gisteren heeft me wel wat van mijn nachtrust gekost, maar bovenal ook een hoop zelfzekerheid geschonken”, reageert de 26-jarige Goossens.

“Van bij de start voelde ik me uitstekend”, vertelt Goossens aan zijn team. “Lilian Calmejane en ik behoorden tot de betere klimmers vandaag, maar desondanks maakten de koude weersomstandigheden het ons op een gegeven moment erg moeilijk. Met twee renners in de kopgroep in de finale was de wedstrijdsituatie eigenlijk perfect voor ons. We wisten dat we de sprint moesten anticiperen en trokken dan ook elk om beurt ten aanval. Ik had gezien hoe moeilijk onze tegenstanders het hadden om terug naar het achterwiel van Lilian te rijden. Ik heb van dat moment gebruikgemaakt om op een oplopend stukje te versnellen. Ik kon meteen een kloofje slaan en trok vol door tot de finish.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten