Belg en Française sinds dinsdag vermist in Zwitserland

© Opsporingsbericht Facebook

In het Zwitserse kanton Wallis is de politie op zoek naar een Belgische man en een Franse vrouw die sinds dinsdag vermist zijn, zo melden Zwitserse media op gezag van de lokale politie.

mtmBron: belga, Rhone FM

Marine Gilabert en Frédéric Waterloo zijn het laatst gezien in het kleine ski- en kuuroord Ovronnaz. Wellicht zijn ze daar vertrokken op wandeltocht. Hun persoonsgegevens werden eerst via sociale media verspreid, woensdagavond werd ook de politie van Wallis ingelicht.

Van de vrouw kon in de omgeving van Ovronnaz nog een telefoonsignaal worden opgepikt, de auto van de man kon worden gelokaliseerd. Volgens een melding op Facebook zou Gilabert van plan geweest zijn om naar de Col de Fenestral te gaan.

Politie- en hulpdiensten hebben er intussen een uitgebreide zoektocht opzitten, waarbij ook helikopters werden ingezet, maar voorlopig zonder resultaat. Ook zaterdag werd nog naar de twee vermisten gezocht.

Op social media is er ook wat opschudding omdat meerdere mensen beweren dat de lichamen van de twee al gevonden zouden zijn, maar de politie ontkent dat met klem. “Het spijt ons dat zulke onzin opduikt online”, aldus politiewoordvoerder Stève Léger.

Iedereen die informatie over Gilabert en Waterloo heeft, wordt verzocht om onmiddellijk contact op te nemen met de lokale politie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten