Zwaargewonde na ontploffing van twee woningen in Luik: geen andere slachtoffers gevonden

© BELGA

In Blegny, in de provincie Luik, is zondagochtend een persoon zwaargewond geraakt bij de ontploffing van twee woningen. Er werd nog gezocht naar mogelijke andere slachtoffers, maar die zijn er niet. Dat heeft de lokale brandweer bevestigd.

mtmBron: BELGA

De explosie deed zich omstreeks 5 uur voor in de Rue Niflet. Twee woningen werden zwaar getroffen. Het zwaargewonde slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Urenlang werd er nog naar mogelijke andere slachtoffers gezocht, maar die werden niet gevonden. De zoekactie is dan ook stopgezet. De hulpdiensten kregen versterking van de brandweer van Luik.

Burgemeester Marc Bolland is naar de plaats van de feiten afgezakt. Volgens de eerste vaststellingen zou een gasexplosie aan de oorzaak liggen, maar het onderzoek loopt nog volop.

Rond de middag hadden de hulpdiensten het meeste puin geruimd. Wanneer ook de dakpannen en andere instabiele onderdelen van naburige gebouwen verwijderd of opnieuw vastgezet zijn, zal de omgeving weer opengesteld worden voor het verkeer.

© BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt