Voetbal 1ste provinciale SV Wevelgem City - SC Blankenberge: 2-3

Renato Neto breekt met SC Blankenberge titelstrijd weer open na winst in Wevelgem: “Er wordt hier echt hard gebikkeld”

Blankenberge kon rekenen op de ervaren Renato Neto (rechts).© VDB

WEVELGEM -

Na een spetterende wedstrijd nam Blankenberge verdiend de drie punten weer naar huis. Een verdienstelijk Wevelgem keek al vroeg op tegen een 0-2-achterstand, maar kwam kort voor rust langszij. Vroeg in de tweede helft zette Longueville de kustploeg opnieuw op voorsprong. Onder leiding van de ervaren Renato Neto (ex-Gent) hielden de bezoekers de 2-3-voorsprong vast. Blankenberge nadert zo tot op vier punten van leider Wevelgem, dat de kans liet liggen om verder uit te lopen op de concurrentie. De titelstrijd ligt weer helemaal open.

Geoffrey Vandenbulcke

Met een vroeg omgezette strafschop van bezoeker Giovanni Longueville en een pegel in de winkelhaak van Gianny Vanhaecke begon Blankenberge in zevende versnelling aan de match. De reactie van Wevelgem liet niet lang op zich wachten. Op aangeven van Jules Tanghe scoorde Dieter Meulenyzer nog voor het kwartier de aansluitingstreffer. De thuisploeg rook bloed en maakte op het halfuur de comeback compleet met de gelijkmaker van Dejonghe. Vroeg in de tweede helft moest Wevelgem opnieuw in de achtervolging, nadat Longueville zijn tweede van de avond maakte. De thuisploeg vocht voor wat ze waard was, maar Blankenberge kon rekenen op een ervaren Renato Neto, die zijn ploeg op sleeptouw nam naar de overwinning. De kustploeg is springlevend en doet weer helemaal mee voor de titel.

“Nadat we al vroeg tegen een 0-2-achterstand aankeken, konden we nog voor de rust de scheve situatie rechtzetten”, blikt Wevelgem-verdediger Charly Allard terug op de wedstrijd. “Als groep hebben we voldoende vertrouwen om niet meteen in paniek te schieten. Jammer dat we vroeg in de tweede helft een derde doelpunt tegen krijgen. Daarna kwam we nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar het was te weinig om nog aanspraak te maken op een punt. Het was best een pittige wedstrijd tussen twee ploegen die op een hoog niveau acteerden. We verloren vandaag een veldslag, maar nog niet de oorlog. Komende zaterdag moeten we Veurne de gebroken potten laten betalen. ”

Voluit voor de titel

Bezoeker Renato Neto lachte na de wedstrijd zijn tanden bloot. “Tweede wedstrijd, tweede zege. We wisten dat we op het veld van de leider voor een moeilijke klus stonden. Als team hebben we hard gevochten en we trekken met een verdiende zege huiswaarts. We starten uitstekend met twee vroege goals en dat zorgt natuurlijk voor een boost. Nu moeten we doorgaan op ons elan. Eén ding is zeker, wij gaan voluit voor de titel. Mijn keuze om bij Blankenberge te komen voetballen is simpel: ik ben nog altijd zot van het spelletje en wil winnen. Ik ben hier in een geweldige groep beland. Het grootste verschil tussen eerste provinciale en eerste klasse? Duels (lacht). Er wordt hier echt hard gebikkeld.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt