Voetbal 3de afdeling VV A VW Hamme - SV Anzegem: 3-1

VW Hamme nestelt zich stevig in top drie: “Volgende zondag de periodetitel pakken”

Jordy Mboyo Lokando springt hoger dan twee bezoekers om het leer door te koppen.© Geert De Rycke

Met twee doelpunten van Smet en een treffer van Van Osselaer pakte VW Hamme de drie punten in de topper tegen SV Anzegem. Daardoor staan De Wuitens nu stevig in de top drie. Als blauw-zwart volgende zondag op KVE Drongen ook wint, is het bovendien ook periodekampioen.

“Uiteraard ben ik een tevreden trainer”, zegt coach Kim Verstraeten na de wedstrijd. “Vooral onze eerste helft was van een hoog niveau. Na de winterstop hebben we duidelijk stappen vooruit gezet en vandaag hebben we ook onszelf beloond. Want na de 1-0 was het toch belangrijk om met een ruimere marge te gaan rusten. Het uitvallen van Bavo De Witte net voor de aftrap was uiteraard een streep door de rekening, maar invaller Ward Huygens loste het schitterend op. Hopelijk moeten we Bavo niet te lang missen.”

Volgende week kan Hamme alvast een eerste prijs pakken. “We hebben ons lot in eigen handen. Winnen in Drongen en de periodetitel is binnen. FC Voorde-Appelterre is onze enige rivaal voor het periodekampioenschap. Zij spelen zaterdagavond al op Eendracht Aalter, al ga ik ervan uit dat zij daar de drie punten pakken. Dat zal bij ons dus voor enige druk zorgen, maar daar moeten we mee kunnen omgaan”, aldus Verstraeten.

Dominante thuisploeg

De thuisploeg domineerde de hele eerste helft. Van Osselaer en Smet kregen in de eerste twee minuten al een kans en een schot van Ponnet werd even later afgeblokt. Smet, die drie man in de wind zette, en Boulahmoum, die over kopte, waren de volgende in het rijtje van gemiste kansen. Aan de overkant moest Van Haver met de voet redden op een actie van Beirlaen. Net op het moment dat de Hamse druk wat leek af te nemen, kon Smet toch scoren nadat doelman De Temmerman zich miskeek op een voorzet van Van Osselaer. Zowel Van Osselaer als Smet lieten nadien nog kansen liggen, maar op slag van rust kon de Hamse kapitein, na voorbereidend werk van Lokando, dan toch de verdiende 2-0 binnen leggen.

Toen de thuisploeg na de rust Ponnet met dubbel geel verloor, moest Hamme nog een halfuur met tien verder. Bamenga besloot op Van Haver en Bourgeois kopte voor een leeg doel huizenhoog over. Toen uitblinker Smet de rechterflank afdweilde en zelf afwerkte was de wedstrijd echter gespeeld. De Bruycker kon enkel nog de 3-1 vanop de stip binnenschieten.(ies)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt