Voetbal 3de Afdeling VV A SC Wielsbeke - Eendracht Wervik 1-1

Eendracht Wervik knokt zich in slotminuut naar gelijkspel op Wielsbeke: “Een dik verdiend punt”

Jari Dejaegere (SC Wielsbeke) wil voorbij Maatren Houthoofd.© VDB

WIELSBEKE -

Een knappe goal van Jari Dejaegere in de openingsminuten was de intro van een sterke eerste helft van SC Wielsbeke. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om de marge te vergroten, maar het was Eendracht Wervik dat in de slotminuut langszij kwam.

Ivan Demeulemeester

In de eerste helft troffen beide ploegen het doelhout, maar de meeste kansen waren toch voor een sterk spelend Wielsbeke. Na de pauze hield thuisdoelman Jari Verhaeghe zijn ploeg met enkele knappe reddingen in de race, maar in de slotminuut moest hij zich gewonnen geven op een vrije trap van Gianni Lingier.

“Tijdens de eerste helft waren wij veruit de beste ploeg. Wij moeten de rust altijd ingaan met een dubbele voorsprong, maar na dat knappe openingsdoelpunt lukte het niet meer”, zucht doelman Jari Verhaeghe. “Tijdens de tweede helft bood Wervik heel wat meer weerwerk en kwamen ze gevaarlijk opzetten, vooral langs Vandeputte. Ik redde een paar keer goed, maar jammer genoeg viel de gelijkmaker in de slotminuut. Zuur om op zo’n manier een driepunter te zien ontglippen. Wij pakten de jongste vier matchen slechts drie punten. Zoals vandaag verdienden wij meer, maar daar kopen wij jammer genoeg niets mee. Wij moeten dringend weer aanknopen met een overwinning en het liefst zaterdag al op Rumbeke, waar wij nog iets goed te maken hebben.”

“Gouden punt”

Vooral in het slotkwartier was Wervik de gevaarlijkste ploeg en in de laatste minuut pakte het nog een punt. “Voor ons is dit een gouden punt”, neemt Guillaume Devacht over. “Tijdens de eerste helft was Wielsbeke duidelijk de beste ploeg. Gelukkig konden wij de schade bij de rust beperken tot één doelpunt achterstand. Wij kwamen vrij goed uit de kleedkamer en benutten goed de ruimte op de flanken. Wij kwamen een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar stuitten telkens op de Wielsbeekse doelman. Wij bleven er echter voor gaan en onze laatste vrije trap leverde ons gelukkig nog een dik verdiend punt op. Wij blijven natuurlijk in de gevarenzone, maar wij geven zeker niet op. Onze sterke tweede helft opent beslist perspectieven voor de komende match tegen Stekene.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt