Nostalgie gaat op bezoek ‘bij de buren’ en draait een week Franstalige muziek

Tijdens de ochtendshow van Astrid Philips wordt er de komende week aandacht besteed aan muziek uit Wallonië en Brussel.© Nostalgie

Het startschot van de week van de Belgische muziek is gelost, en dat is ook de dj’s van Nostalgie niet ontgaan. De radiozender draait de komende dagen niet enkel classics uit de Belpop, maar lanceert ook het nieuwe ‘Bij de buren/Chez les voisins’. Daarin komen artiesten uit Wallonië en Brussel aan bod die de Vlaamse luisteraar nog niet kent.

Wout Desmytere

“Vlaamse radioluisteraars kennen dan wel Angèle en Stromae, maar veel verder reikt onze kennis niet als het gaat over de recentere generatie artiesten uit Wallonië of Brussel”, zegt station manager Jo Nachtergaele. “Aan de andere kant van de taalgrens is dat net hetzelfde.”

Hoog tijd voor een uitwisselingsproject, dus. In Bij de buren/Chez les voisins, dat te horen zal zijn tijdens het ochtendblok van Astrid Philips, stelt dj Larissa Roose elke dag vijf Vlaamse artiesten voor aan Franstalige luisteraars. Jean-Marie De Bol, stem van Nostalgie Belgique, laat ons dan weer kennismaken met Brusselse en Waalse talenten die de moeite waard zijn.

Het gaat onder andere om Typh Barrow, die over de taalgrens al enige bekendheid geniet omwille van haar rol als jurylid in The voice Belgique. In 2018 boekte ze een bescheiden succes met haar single Taboo. Ook zanger Pierre Lizée, het duo Delta, de Luikse band Ykons en de Brusselse folkzanger Anwar passeren de revue. Die laatste bracht enkele jaren geleden zijn intussen al meer dan 20 miljoen keer gestreamde debuutplaat uit.

Quiz met frietjes als prijs

Verder kleurt ook het non-stopuurtje Simply the best Belgisch met de beste nummers die ons land te bieden heeft. Gedurende de hele week kunnen luisteraars ook meedoen met het BEL-spel – heb je ‘m? Een korte quiz is dat, waarin artiesten en nummers van bij ons centraal staan. De prijs voor de winnaars: een jaar lang gratis frietjes. Belgischer kan je het niet hebben, zeg maar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook