Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate - KSC Dikkelvenne: 1-2

Vier zeges op rij voor KSC Dikkelvenne, vier nederlagen op rij voor KVV Zelzate

Dennis Van Vaerenbergh (KSC Dikkelvenne) heeft moeite met de balcontrole en de opzittende Preben Van Wesemael in de rug.© Marc Van Hecke

Zelzate -

KSC Dikkelvenne lijkt niet meer af te stoppen. De ploeg van coach Lieven Gevaert won met 1-2 bij KVV Zelzate en wipte in de rangschikking over de kanaalploeg naar de negende plaats. Het was voor Dikkelvenne de vierde overwinning op rij, waardoor het voorlopig niet meer naar beneden in het klassement moet kijken.

Johan Polet

Cédric Deceuninck trapte de bezoekers vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Dennis Van Vaerenbergh in het derde kwartier de bonus verdubbelde. Zelzate lukte kort voor de rust via Pieter Grootaert de aansluitingstreffer, maar kon in de tweede helft geen punt meer uit de brand slepen. “Een verdiende zege op basis van onze zeer goede eerste helft”, reageert Cédric Deceuninck, die zijn tweede competitietreffer voor Dikkelvenne lukte. “We incasseerden een ongelukkig tegendoelpunt waardoor Zelzate met een mentale opkikker kon gaan rusten. Het werd een kwalitatief mindere tweede helft met veel duels en overtredingen aan beide zijden. We bleven op basis van veel inzet en een goede mentaliteit verdiend overeind. We verzuimden een derde maal te scoren, waardoor het tot het einde een spannende partij bleef.”

“We wisten dat we bij een zege een uitstekende zaak deden. Het was onze doelstelling om in de linkerkolom van de rangschikking te geraken. Ik ben tevreden met mijn prestatie en doelpunt. Ik heb na mijn overgang van FC Latem een aanpassingsperiode doorgemaakt en ben hard blijven werken, wat nu zijn vruchten afwerpt. De concurrentie is groot want de coach heeft veel keuzemogelijkheden. Ik wil in de komende maanden bewijzen dat ik met Dikkelvenne de juiste keuze heb gemaakt. We trekken zaterdag naar Racing Harelbeke dat op een gedeelde voorlaatste plaats staat. We zijn verwittigd want de West-Vlamingen wonnen afgelopen zaterdag met verrassend ruime 0-4-cijfers bij KSV Oudenaarde. We moeten opnieuw met de juiste mentaliteit op het veld komen en op een vijfde zege op rij mikken”, besluit Deceuninck.

Vierde nederlaag op rij

Zelzate incasseerde een vierde opeenvolgende nederlaag en is weggezakt naar de rechterkolom van de rangschikking. “Onze eerste helft was rampzalig”, reageert doelman Darko Van Rie. “We kregen geen greep op onze tegenstander, die met de betere combinaties uitpakte. Er zat te weinig overtuiging en strijdlust in onze ploeg. We verloren bijna ieder duel om de tweede en derde bal waardoor we weinig aan voetballen toe kwamen. We lukten kort voor de rust de aansluitingstreffer, die figuurlijk uit de lucht kwam vallen. We kwamen met hernieuwde moed uit de kleedkamer en pakten met een betere tweede helft uit. We konden echter te weinig dreigen en ontsnapten enkele malen aan een derde tegendoelpunt.”

“Er is ondanks onze nul punten op twaalf geen reden tot onrust. We tellen negen punten meer dan de nummer zestien in de rangschikking. De rug rechten is nu de boodschap. We hebben voldoende kwaliteit om in de middenmoot mee te draaien. We trekken zondag naar Olsa Brakel waar we komaf met onze mindere periode moeten maken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten