Michael van Gerwen toont zich een slechte verliezer na nederlaag tegen “saaie speler” op de Masters darts: “Wat een engerd”

Michael van Gerwen zal ook in 2023 de Masters niet winnen. De Nederlandse topdarter ging er in de kwartfinales uit tegen Rob Cross en toonde zich na afloop een slechte verliezer.

Vincent Van Genechten

Al vroeg in de wedstrijd werd ‘Mighty Mike’ gebroken door Cross, waarna hij constant achter de feiten aanliep. De Nederlander maakte vervolgens indruk met een knappe 148-finish en even later was er rebreak. Terug tot 5-5 kwam Van Gerwen echter niet, want Cross reageerde sterk en won de door zijn tegenstander begonnen leg. Daarmee was het pleit wel beslecht en won Cross uiteindelijk met 10-7 van de runner-up van het voorbije WK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nochtans had Van Gerwen zich alweer van z’n meest uitdagen kant laten zien na zijn zege in de 1/8ste finales. “Ook al was mijn voorbereiding niet ideaal, elk toernooi waaraan ik deelneem wil ik ook winnen. Dus zeker ook deze Masters!”

Maar dat liep dus fout af tegen Cross, tot frustratie van de drievoudige wereldkampioen.

“Dat cynische gedoe, ik vind het zo’n engerd”, sakkerde Van Gerwen. “Over zijn kwaliteiten kan je niks zeggen, het is een fantastische speler. Maar weet je waarom de PDC hem niet koos voor de Premier League? Dat is omdat de PDC hem ook een saaie speler vindt. Dat heb je of heb je niet. Of je bent een speler met character, of niet. Hij heeft het gewoon niet. Dat domme lachen en doen.”

In z’n vorige partij liet Cross nog een gemiddelde van 112.32 noteren, goed voor een record.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten