Voetbal 1ste nationale FC Knokke - Mandel United: 1-0

Onherkenbaar FC Knokke na owngoal gevleid voorbij rode lantaarn Mandel United: “Spelen een snertmatch”

Karim Tarfi zit in de greep bij drie thuisspelers.© Bart Vandenbroucke

Knokke -

FC Knokke ontving zondagmiddag rode lantaarn en provinciegenoot Mandel United. Knokke won de derby met 1-0, al waren de bezoekers op het einde nog heel dicht bij de gelijkmaker. De top vijf blijft mogelijk voor Knokke, door de zege van Hoogstraten VV geraakt Mandel steeds meer geïsoleerd onderaan.

Amaury Verdruye

Knokke had gedurende de volledige wedstrijd het balbezit, al flitste Mandel een aantal keren op de tegenaanval. De rode lantaarn bracht enkele vlotte combinaties op de mat. Na een kwartier moest Din Sula, vorig weekend nog geschorst tegen Patro, geblesseerd naar de kant. Een domper voor Knokke, maar vlak voor de rust zette Jalloh zich door op de linkerflank en vond Vandenbossche. Hij zag zijn flauw schot via het lichaam van Tiboue in de andere hoek verdwijnen (1-0). Even later had Knokke bijna de dubbele voorsprong beet, maar Goblet redde de poging van Mfumu en behoedde zijn ploeg. Tiboue kon bijna zijn owngoal goedmaken met een strak schot richting de winkelhaak, maar Dhoest pakte uit met een goede parade. Na de pauze kwam Mandel opzetten en was er een hoofdrol voor Mujangi Bia. De ex-speler van Standard en Charleroi kreeg nog verschillende kansen op de gelijkmaker, maar scoren lukte niet. In de absolute slotfase klom Mandel ei zo na nog naast Knokke. De bal werd meermaals in de zestien gedropt en in de blessuretijd hield doelman Sven Dhoest de drie punten thuis na een knappe reflex op een ultieme poging van Mujangi Bia.

Owngoal als toonbeeld

Knokke hield zowat gevleid de drie punten in eigen huis en dat zag ook coach Yves Van Borm. “Ik zag een heel zwakke wedstrijd van Knokke”, geeft Van Borm eerlijk toe. “Misschien wel de slechtste van het seizoen. Een terechte uitslag leek mij eerder 1-1 of 0-0 en ik denk dat ons doelpunt, een owngoal, het toonbeeld van de wedstrijd was. Uiteraard zijn we blij met deze drie punten. Mandel is een goede tegenstander en hun organisatie staat er. De laatste weken verloren ze telkens met slechts één doelpunt verschil en ook in de heenronde hadden we het er al knap lastig mee. Vorig weekend tegen Patro speelden we een topmatch, maar verloren we. Deze week spelen we een snertmatch, maar pakken we wel de drie doelpunten. Desondanks zijn we negentig minuten blijven knokken en hebben we er onze kop voor gelegd. We boekten de jongste weken negen op twaalf en dan moeten we dus ook niet te negatief gaan doen. Het was een mindere wedstrijd, maar dat mag ook eens als dat dan gepaard gaat met de drie punten.”

Competitieve ploeg

Bij Mandel United hakte de nederlaag er stevig in. De rode lantaarn, die deze maand al vijf nieuwkomers haalde, kreeg voldoende mogelijkheden om gelijk te maken en speelde een overtuigende tweede helft. Toch mocht het niet baten. “Een gebrek aan efficiëntie”, foetert coach Mikhail Turi, die zijn contract met twee jaar verlengd zag. “Ik zie ons week na week beter spelen, maar jammer genoeg worden we er niet voor beloond. We hebben de kansen gehad en ik denk dat we drie of vier keer hadden kunnen scoren. We komen van zeer ver, maar vandaag stond er een competitief elftal op het veld en hiermee kunnen we verder. Als we met deze kern waren gestart aan het begin van het seizoen stonden we nooit zo laag. We hebben nu een duidelijke basis en een speelplan. Het is nu aan ons om zo snel mogelijk punten te pakken en ik heb er nog steeds vertrouwen in dat alles nog mogelijk is.”

Aangeboden door onze partners