voetbal 1ste nationale Mandel United

Coach Mikhail Turi en co. krijgen nieuw contract bij Mandel United

Een archiefbeeld van Mikhail Turi© VDB

Zondagmorgen, zowat zes uur voor aanvang van de match, pakte Mandel United uit met verrassend nieuws. De club gaat ook de volgende twee jaar verder met T1 Mikhail Turi. De laatste in de stand in eerste nationale wil daarmee een symbolische daad stellen. Ook de assistenten Harlan Millecamps, Donovan Fauquenoit en Louis Mandon hebben een contractverlenging gekregen.

“Deze mensen namen in moeilijke omstandigheden over, maar leveren prachtig werk”, aldus CEO Karel-Jan Vercruysse. “We wisten dat dit een lastig seizoen zou worden, maar de tegenvallende resultaten liggen niet aan de coaches.”

De Franse trainers genieten veel respect en waardering in Izegem. Ze willen Nederlands leren en willen verder met Mandel aan de slag bij een mogelijke degradatie. De afgelopen weken werd ook gepraat met Angelo Paravizzini. Mandel zag in hem de rol als sportief manager, maar de ex-coach van Wingene en Boezinge wilde ook de coaching zelf doen. Voorzitter Verhelst en bestuurder David zagen dit niet zitten en wilden Turi en co. niet kwijt. (av)

(av)

Aangeboden door onze partners