Voetbal  1ste Nationale Wezet - KVK Ninove: 0-0

Yoran Jacobs debuteert met gelijkspel op Wezet bij KVK Ninove, Olivier Romero op een zijspoor: “Het is soms niet leuk om knopen door te hakken”

Olivier Romero viel naast de selectie en lijkt uit de gratie te zijn gevallen.© Gregory Van Gansen

KVK Ninove keerde na twee thuisnederlagen op rij met een verdienstelijk punt huiswaarts. Coach Alan Haydock liet verrassende de jonge linksmidden Yoran Jacobs debuteren. Meervoudig topschutter Olivier Romero viel uit de selectie.

Haydock reisde af zonder de zieke Kevin De Wannemaeker en de geschorste Marco Hertveldt, maar ook Olivier Romero zat niet op de spelersbus. “Ik heb geen zin om erover te praten en laat het liever rusten dan gedoe te creëren”, liet Romero weten. “Een keuze van de coach. Het is soms niet leuk om knopen door te hakken, maar ik doe dat steeds in eer en geweten”, vertelt Haydock. “Het vergt misschien lef om een belofte in de ploeg te droppen wanneer het moeilijk loopt, maar Yoran Jacobs trainde al een tijdje mee en overtuigde me van zijn kunnen. Met een opleiding bij Anderlecht deed hij het prima als linksmidden.”

Organisatie op punt

In de eerste helft veroverde Wezet veel balbezit. Gerits zorgde voor de eerste dreiging, maar de herstelde doelman Kevin Van Den Noortgaete bewees dat hij op zijn 32ste nog lang niet op de terugweg is. Na een vrijschop van Bob Straetman naar de tweede paal legde Stef De Backer de bal panklaar voor Menco Deryck, die op doelman Thomé strandde, die ook de rebound van Yoran Jacobs pareerde. Na rust kwam Ninove gevaarlijker opzetten. Een vrijschop van Straetman werd gepareerd. Ook Bael dreigde. Ex-Rode Duivel Jonathan Legear mikte een paar keer naast. Een vrijschop van Luca Polizzi zeilde over. Een nieuwe vrijschop werd door De Backer naast verlengd. De grootste kans werd verkwanseld door Tshimanga, die de bal verspeelde terwijl Ntambue helemaal vrij stond. Haydock zag de op positie zes geposteerde Fabio Polizzi zijn derde gele kaart incasseren, waardoor die zondag de thuispartij tegen leider Patro Eisden mist. “De organisatie stond op punt. In de heenwedstrijd werden we een uur lang van het kastje naar de muur gespeeld. Dat bleek nu niet het geval”, klinkt Haydock hoopvol.(rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten