Voetbal  1ste provinciale  Fenixx Beighum - Mazenzele-Opwijk 1-0

Leider Fenixx staat al negen punten los na winst in topper, Mazenzele-Opwijk voelt zich bekocht: “Arbitrage was beslissend voor het resultaat”

Giacomo Caira (links) vecht met Nicky De Gussemé van Mazenzele-Opwijk voor de bal.© Kms

Leider Fenixx Beighum kan de titel in eerste provinciale stilaan ruiken. Het won zondag zelf met het kleinste verschil de topper tegen Mazenzele-Opwijk, terwijl naaste achtervolger Bierbeek zich zaterdagavond al had verslikt in Elewijt. De kloof bedraagt zo al negen punten.

Wim Redant

Fenixx was in de eerste helft van de topper de dominante ploeg, maar het voetbal bleef wel grotendeels beperkt tot veel middenveldspel. Na rust viel de wedstrijd in een beslissende plooi na enkele gecontesteerde fases. Een thuistreffer van Jan Robberechts werd afgekeurd wegens een voorafgaande aanvallende fout van Noureddine Mjahed. “Volledig ten onrechte”, meende Arne Van Den Eede, de T2 van Fenixx Beighum. “Mazenzele was duidelijk voor een punt naar hier gekomen en hield de wedstrijd goed gesloten, maar creëerde ook zelf geen gevaar. Ons veld ligt er niet bij als een biljart. Wij blijken ons doorgaans wel beter aan het moeilijke veld aan te passen, maar kijken er toch ook naar uit om te verhuizen naar het synthetische veld van Beigem, dat volop in aanleg is.”

Ook aan de overzijde werd een doelpunt afgekeurd en dat was zeer ten onvrede van Mazenzele-voorzitter Mario Matthijs. “De bal werd door Gérôme Verhoeven teruggelegd, waardoor van buitenspel geen sprake was”, foeterde Matthijs. “Vervolgens werd de bal ontzet door een verdediger, waarna Nicky De Gussemé scoorde. Dat was een geldig doelpunt dat onbegrijpelijk werd afgekeurd. Ik geef toe dat Fenixx druk uitoefende en domineerde, maar het was de arbitrage die beslissend was voor het resultaat. Aan de overzijde werd bij de 1-0 dan weer niet gevlagd.”

Blessuregolf

Door de nederlaag zit Mazenzele-Opwijk wel plots aan nul op zes en zakt het naar de vijfde plaats. “We zitten natuurlijk ook met veel blessures. Wim Bokila vertrok naar Nederland na een overlijden in de familie. Daarnaast liggen met Kundî, Van Audenhaege, Hermans, Ringoot en Van Der Jeugd nog vijf basisspelers in de lappenmand.”

De winnende thuistreffer kwam er uiteindelijk na een actie van Jan Robberechts die een dribbel besloot met een afgeweerde knal, waarna Erwin Kanana de rebound tegen de touwen prikte. Fenixx-coach Gert Hermans schopte het vorig jaar meteen tot vicekampioen en bracht dit jaar bevestiging. “We steken onze ambitie niet langer weg”, zegt Hermans. “Al zullen we voor volgend seizoen wel een vervanger moeten zoeken voor Jan Robberechts, die ermee stopt. Voorts wil ik er een versterking bij in elke linie, terwijl mogelijke vertrekkers passend vervangen moeten worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten