Voetbal 3de afdeling VV B Sint-Lenaarts - AC Betekom 7-0

Trainer Jempi Custers nuanceert pandoering van Betekom in Sint-Lenaarts: “Met al die blessures moest ik zelfs spelers inbrengen die nog nooit een minuut op dit niveau gespeeld hadden”

Jempi Custers. “De goede wil, de moed en het geloof waren helemaal weg en we bleven fouten opstapelen tegen een ploeg die in een goede flow zit.”© gmd

Afgang, pandoering, pak voor de broek. Betekom keerde zaterdag met het schaamrood op de wangen terug na een 7-0-nederlaag bij het Antwerpse Sint-Lenaarts. Coach Jempi Custers zocht de oorzaak van die afgang vooral in het feit dat te veel Betekomse basisspelers niet fit waren om op een gewoon niveau te draaien.

René Beelen

“Willen we een normaal niveau halen, moeten we aan honderd procent voetballen”, benadrukte Custers. “Niet aan vijftig procent, zoals we gedaan hebben. Bovendien waren er te veel zieken en moest ik noodgedwongen bankzitters inbrengen die nog geen minuut in een eerste ploeg gevoetbald hadden.”

Het moet gezegd: alles wat zaterdag kon tegenzitten, zat ook tegen voor Betekom. “Het ging al mis bij ons eerste tegendoelpunt in de eerste helft. Door een verkeerde bots werd onze keeper verrast door een opspringende bal. In het vierde kwartier werden we nog twee keer gevloerd met evenveel vermijdbare doelpunten. Tja… Na die 3-0 zie je dan dat er in de ploeg geen leider zit om alsnog de knop om te draaien. Bovendien ligt het deze ploeg niet in de aard om ballen pardoes weg te kegelen. Sint-Lenaarts voetbalde realistisch, terwijl we kozen om op een slecht terrein te voetballen en risico’s te nemen.”

Goede flow pardoes ten einde

Met nog twintig minuten voor de boeg stond het zo 4-0 en was de wedstrijd uiteraard helemaal gespeeld. “De goede wil, de moed en het geloof waren helemaal weg en we bleven fouten opstapelen tegen een ploeg die in een goede flow zit. Ook fysiek slaagden we er niet meer in om alles te belopen en zo kregen we nog een pak voor de broek. Kijk, we waren drie matchen op rij goed bezig en dan verwacht je geen plotse afstraffing. Nu goed, dat kan gebeuren, het is nu vooral jammer dat we ook de volgende match (thuis tegen Pelt, red.) niet op ons sterkste staan. Bart Van Den Broeck en Kevin Clerckx zijn voor weken geblesseerd out. Jitse Hermans, die een volledige match speelde, voelde zich ook grieperig. Zo blijft het natuurlijk moeilijk. Hopelijk krijgen we andere spelers nog fit, nu misten we er zelfs op training al te veel wegens ziekte.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt