Verkoop wintersolden stabiel na sterke start

© Dirk Vertommen

Zowat 29,5 procent van de zelfstandige modehandelaars heeft tijdens de wintersolden meer verkocht dan in dezelfde soldenperiode vorig jaar. Een op de drie kende dezelfde verkoop en 37,5 procent verkocht minder. Dat blijkt uit een bevraging van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemersorganisatie Unizo.

jvh

Mode Unie en Unizo peilden met een bevraging bij 176 respondenten naar het resultaat van de afgelopen wintersolden. “Deze wintersolden kenden een relatief sterke start. De tweede helft stabiliseerde de verkoop waardoor twee derde van de modewinkeliers hetzelfde of meer verkocht dan vorig jaar”, zegt Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie.

In vergelijking met dezelfde maand in 2022 hebben zelfstandige modewinkels gemiddeld 2,4 procent minder soldenstukken verkocht. “De koudeprik zorgde ervoor dat warme winteritems een goede verkoop kenden verder in de solden. Gecombineerd met de vlotte soldenstart zien we bijgevolg een evenwichtig soldenresultaat.” Zelfstandige modewinkeliers zien bovendien de piek in online verkoop van mode-items na corona verder afvlakken.

De organisaties peilden eveneens naar de verwachting voor de komende lente- en zomerverkoop. Moderetailers geven aan gemiddeld 2,5 procent minder omzet te verwachten dan in 2022.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten