Rode Kruis heeft nieuwe stek in voormalige brandweerkazerne

Het Rode Kruis zal de locatie onder meer gebruiken voor stockage van materiaal.© if

Lennik / Gooik -

Het Rode Kruis Lennik-Gooik heeft een nieuw onderkomen in de oude brandweerkazerne in het centrum van Lennik

Joost Van Liefferinge

Enkele voertuigen van de technische dienst en de Academie Peter Benoit hadden al langer een plekje in de voormalige brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat. Daar komt nu ook het gezelschap bij van het Rode Kruis Lennik-Gooik.

De linkerzijde van de garage is voor de vereniging ruim genoeg om de mobiele hulppost en materiaalwagen te parkeren, en doet dienst als opslagruimte. Zo werd er achteraan de garage een opslaglokaal gecreëerd om het materiaal voor hulpposten en de uitleendienst te stockeren. De gedeelde grote zaal op de eerste verdieping zal gebruikt worden voor lesmomenten. Aangrenzend is er een opslagruimte voor het stockeren van de AED-toestellen en reanimatiepoppen.

Uitleendienst

In de marge van de intrek in de kazerne laat de vereniging weten dat het telefoonnummer van de uitleendienst voor allerhande materiaal waaronder ziekenhuisbedden, rolstoelen, en krukken wijzigde. De dienst is vanaf nu te bereiken via 0471 70 49 93.

Intussen blijft het Rode Kruis Lennik-Gooik ook op zoek naar vrijwilligers, die bijvoorbeeld paraat staan op kleine als grote evenementen, het assisteren bij bloedafnames, om kwetsbare schoolkinderen te helpen bij hun huistaken of om vakanties te begeleiden voor mensen met een beperking.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt