Zeker 59 doden en meer dan 150 gewonden bij ontploffing in Pakistaanse moskee

© AFP

Bij een ontploffing in een moskee in de stad Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn maandag zeker 49 doden gevallen. Ook zouden er meer dan 150 gewonden zijn. Dat meldt het lokale ziekenhuis.

jvhBron: BELGA

De explosie deed zich tijdens het middaggebed voor in een wijk die streng beveiligd is, omdat er zich verschillende gebouwen van de politie bevinden. Op het moment van de ontploffing bevonden er zich naar verluidt zo’n 400 mensen in de moskee, vooral politieagenten.

Er zouden mogelijk nog meer slachtoffers geteld worden in de volgende uren. De hulpdiensten geven aan dat er zich nog steeds mensen onder het puin bevinden.

Zelfmoordaanslag

De lokale autoriteiten gaan ervan uit dat het om een zelfmoordaanslag gaat, al werd die nog niet opgeëist. Een deel van het dak en een muur van het moskeegebouw zijn ingestort, er is een reddingsoperatie aan de gang om de mensen te redden die vastzitten onder het puin.

“De terroristen willen paniek zaaien door de mensen aan te vallen die Pakistan verdedigen”, aldus de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif in een persbericht. “Zij die Pakistan bestrijden zullen van de aardbodem worden weggevaagd.”

Mohamed bin Zayed Al Nahyan, de president van de Verenigde Arabische Emiraten, zou maandag ook een bezoek brengen aan de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Dat bezoek werd inmiddels last minute afgezegd, officieel vanwege het regenachtige weer.

© AFP

© AFP

© AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten