Basketbal  BNXT League Okapi Aalst - Charleroi: 86-80

Steff Schauvlieger ontploft in kolkend Forum, Aalst vloert leider na verlengingen: “Alle neuzen wezen in dezelfde richting”

Steff Schauvlieger (7, op archiefbeeld) herinnert zich de nipte nederlaag tegen Oostende nog: “Het is een geweldige opsteker dat we dit keer wel de kers op de taart konden zetten.”© Gregory Van Gansen

Aalst -

Na enkele nipte nederlagen heeft Okapi Aalst zijn stuntzege in een bruisend Forum beet, waar de Zwitserse international Nzege het laken naar zich toe trok in de verlengingen en zich tot MVP kroonde.

Wim Redant

Milan Samardzic sloeg al snel een kloofje (6-14). Makwa en Lisboa loodsten Charleroi naar een 20-35-bonus. Maras sleurde Okapi echter opnieuw in de wedstrijd (34-41). Nzege bracht Aalst na rust terug in het spoor (63-64). Na 37 minuten klom Aalst met een driepunter van Walker langszij (74-74). Nzege korfde als koning van de rebound 78-78 met nog zeventien seconden op de klok. Jackson miste een driepunter. In de verlengingen pakte Schauvlieger uit met een geweldige beweging en Nzege klaarde de klus na een nieuwe offensieve rebound, waarmee de leider gevloerd werd in een kolkend Forum.

De beide coaches Thomas Crab en Sam Rotsaert riepen unaniem Ivan Maras uit tot de grote uitblinker. De naar Zottegem uitgeweken Hofstadenaar Steff Schauvlieger schudde in de verlengingen een geweldige flits uit de mouwen. De 20-jarige guard maakte een geweldige evolutie door en groeide uit tot een vaste waarde in de basis. “Tegen Oostende gingen we in de slotminuut helaas voor de bijl”, herinnert Schauvlieger zich. “Het is een geweldige opsteker dat we dit keer wel de kers op de taart konden zetten. Toen we verlengingen uit de brand sleepten, gaf dat een boost. Alle neuzen wezen in dezelfde richting. Voor mij was het wel een uitdaging om te verdedigen tegen een sterke speler als Jackson. Ik was er eerlijk gezegd wat bang voor, want Jackson is een bijzonder explosieve speler.”

Sterke werkethiek

De doorbraak van Schauvlieger komt niet uit de lucht gevallen. “Ik werk keihard op training en dat werpt zijn vruchten af. Een uur voor de groepstraining meld ik me al aan om individueel te werken met de coach. Ik zette mijn studies ook stop om nog beter op het basketbal te kunnen focussen.” Basket-icoon Rik Samaey gaf Schauvlieger een schouderklopje mee: “Die sterke werkethiek onderscheidt de groten van de middelmaat.” Coach Thomas Crab sloot er zich bij aan. “Ik geef de jongeren veel vertrouwen, maar dat werd nog nooit beschaamd. Onze jonkies blijven ook na een sterke prestatie bescheiden en beseffen dat ze nog een lange weg voor de boeg hebben. Ze spelen steeds met veel overgave en daarom doet deze zege tegen de leider deugd.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt