Voetbal 2de afdeling VV A KVK Westhoek

Ondanks versterking zakt KVK Westhoek na nieuwe dreun naar voorlaatste plaats, maar manager Koen De Bleeckere blijft hoopvol: “We mogen nu niet panikeren”

Koen De Bleeckere hoopt dat de nieuwkomers Maxime Thiel en Dirk-Jan Dewaegemaeker snel het verschil zullen maken.© Bart Vandenbroucke

KVK Westhoek was de grote verliezer van het weekend in tweede afdeling. Ondanks de komst van de twee nieuwkomers Thiel en Dewaegemaeker gingen de Ieperlingen thuis de boot in tegen Olsa Brakel: 0-1. Sportief manager Koen De Bleeckere hoopt nu wel dat het moeilijkste achter de rug is.

Koen Verdruye

De dreun kwam zondag hard aan in Ieper. Mits winst was men op gelijke hoogte van tegenstander Olsa Brakel kunnen komen, nu bedraagt de kloof zes punten. Een fikse tegenvaller en verkeerde inschatting. “We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we mogen nu niet panikeren en moeten ook wat geduld hebben”, pleit De Koen Bleeckere, sinds vorige herfst de nieuwe sportief manager van de club. “We hebben de afgelopen weken niet stilgezeten en een signaal gegeven met de komst van twee nieuwkomers.”

Met Maxime Thiel (Rupel Boom) werd vorige week al een extra verdediger in huis gehaald en vrijdagavond kwam de transfer van Dirk-Jan Dewaegemaeker (Winkel Sport) nog rond. Trainer Bruno Debo liet de nieuwe spits na amper één training meteen starten tegen Brakel. “We zijn met deze transfer ruim twee maanden bezig geweest”, vertelt De Bleeckere. “We zijn blij dat we dit uiteindelijk konden afronden en hopen dat dit op korte termijn tot betere resultaten leidt. Er zijn nog veertien matchen, alles is dus nog mogelijk. Het was een bewuste optie om de kern gericht te versterken. Maxime Thiel moet meer rust brengen achterin. Dirk-Jan Dewaegemaeker ken en volg ik al jaren. We laten aan de trainer over hoe hij Dirk-Jan wil uitspelen, maar wat mij betreft mag dat als diepe spits en afwerker samen zijn. Hij is snel en kan een bal bijhouden. Hij kan meerdere spelers aan de praat houden en zo ruimte maken voor anderen. Scoren en assists geven, naar die mix waren we op zoek. Er waren meerdere opties, maar Dirk-Jan was optie nummer 1. We hebben ons huiswerk zorgvuldig gemaakt.”

Project

Ondertussen zijn ook de gesprekken met de huidige spelers voor volgend seizoen begonnen. “We hadden nog wat tijd en maken ons ook geen zorgen. We willen eerst de plannen van iedereen weten en dan willen we in een tweede gesprek knopen doorhakken, zegt De Bleeckere, die in de toekomst ook wil voorkomen dat er tijdens de winterstop altijd moet bijgestuurd worden. Het is een jaarlijks terugkerend verhaal in Ieper. Vorig jaar was er de komst van Prez, Dannel en Timmerman, nu dus Thiel en Dewaegemaeker.

“We zijn er gericht mee bezig om daar verandering in aan te brengen”, zegt De Bleeckere. “We hebben een doelstelling en een project, en zijn bezig dat project uit te schrijven. We zullen dit beetje per beetje uitrollen. We willen ons in de toekomst makkelijker kunnen handhaven en ook ambitie tonen. Een goede middenmoter worden is het doel. En waarom zou Westhoek niet de ploeg kunnen worden die er af en toe in slaagt te verrassen?”

Maar eerst moet men dit seizoen in tweede afdeling kunnen blijven. “We zijn strijdvaardig en willen week na week tonen dat we in deze reeks thuishoren. We hebben nu vooral snel nood aan een resultaat, liefst een driepunter dus. Het is aan iedereen om het beste van zichzelf te geven voor deze club.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt