N-VA niet akkoord met de uitrol van een Warmtenet in Borgerhout: “Pure uitdeelpolitiek”

© ATV

Borgerhout -

Samen met organisatie Beweging.net Antwerpen rolt het districtsbestuur nog tot en met 31 maart een Warmtenet uit in Borgerhout. Dat is een netwerk van locaties waar inwoners terecht kunnen voor warmte, gratis thee en internet. N-VA Borgerhout is niet opgezet met dat initiatief en noemt het “pure uitdeelpolitiek”.

Elien Van Wynsberghe

LEES OOK: Warmtenet als antigif tegen hoge energieprijzen: netwerk van warme locaties opent de deuren

Op de districtsraad maandagvanavond zal de raad de toekenning van een eenmalige ondersteuning van maximaal 300 euro goedkeuren aan partners die actief meewerken aan het uitbouwen van het Warmtenet. Die toelage dient ter ondersteuning van energie- en drankkosten.

Het Warmtenet in Borgerhout is een nieuw initiatief dat werd opgezet naar aanleiding van de hoge energieprijzen. Bedoeling is dat uiteindelijk zo’n 25 locaties op geregelde tijdstippen de deuren openen zodat wie thuis de verwarmingskosten moet drukken, alsnog op een warme plek kan vertoeven, al dan niet om te werken.

Oppositiepartij N-VA Borgerhout is niet opgezet met dat initiatief. “N-VA Borgerhout gaat niet mee in het voorstel van het districtscollege voor de invoering van een Warmtenet”, aldus fractievoorzitter Patrick Paredaens. “Het gaat over een eenmalige ondersteuning voor drank en energie. Dit is niet hoe je structureel aan gemeenschapsvorming werkt.”

“In een koffiebar kan je ook warme dranken nuttigen en daar is ook internet aanwezig. In tijden waarin iedereen het moeilijk heeft, ook onze horecaondernemers, lijkt het me een slecht idee om hen daar bovenop nog eens oneerlijke concurrentie aan te doen met dit soort subsidiereglementen”, meent Paredaens. “Bovendien zijn op één na zijn alle plaatsen voorzien in Oud-borgerhout. Het concept dat dit Borgerhoutse bestuur met dit reglement wil toepassen, is pure uitdeelpolitiek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten