Voetbal 1ste nationale FC Knokke

Yani Van Den Bossche zat voor Nieuwjaar nog op een dood spoor bij FC Knokke maar knokte zich opnieuw in de ploeg: “Ik voel dat het weer de goede kant uitgaat”

Yani Van Den Bossche beseft dat Knokke voor een plek in de top vijf beter zal moeten presteren dan zondag tegen Mandel.© Bart Vandenbroucke

FC Knokke boekte tegen Mandel United (1-0) al de derde zege in de maand januari, al speelde de kustploeg een van zijn mindere matchen van het seizoen. Een lichtpunt was opnieuw Yani Van Den Bossche, begin dit seizoen nog afgeschreven maar nu plots vaste waarde en voor de tweede week op rij beslissend.

Amaury Verdruye

Een dikke week geleden speelde FC Knokke een dijk van een wedstrijd tegen leider Patro. Yani Van Den Bossche mocht toen voor het eerst dit seizoen starten en hij bedankte meteen met een doelpunt. Ook zondag tegen Mandel startte de Kortrijkzaan en was hij opnieuw trefzeker, of niet? “Nee, het was niet mijn doelpunt”, kon een eerlijke Van Den Bossche er om lachen. “Ik raakte de bal enorm slecht. Mijn schot ging volgens mij zelfs naast gaan.”

Uiteindelijk ging de bal via het lichaam van bezoeker Taboue in doel. Het was meteen de eerste en enige goal van de match. “Het maakt niet uit hoe die bal er in ging. Vorige week scoorde ik wel en nu ben ik weer betrokken bij de goal. Ik voel dat het weer de goede kant uitgaat. De coach gaf me de laatste weken het vertrouwen. Na een mindere periode doet het me enorm veel plezier om terug in de basis te staan en mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Bij het begin van het seizoen was dat niet het geval en stond Van Den Bossche met één voet aan de uitgang. Hij verkoos echter te blijven en te blijven knokken voor zijn plaats en werd de afgelopen weken beloond voor dat harde labeur en zijn wil om te slagen. Hij hoopt nu de komende weken om die lijn door te trekken, maar dan vooral die van vorige week tegen Patro. Zondag tegen Mandel haalde Knokke namelijk niet het niveau van de jongste weken. “We zullen voor deze partij geen schoonheidsprijs krijgen, vrees ik. We kenden een moeilijke middag, maar in de eerste helft kregen we wel genoeg kansen op de 2-0. Al klopt het dat we niet onze beste wedstrijd speelden. In de tweede helft maakten we het onszelf extra moeilijk door te veel achteruit te kruipen. Dat moeten we meenemen in de toekomst.”

Coach Yves Van Borm slaagde er toch weer in om dit seizoen een competitief geheel te vormen. Knokke heeft de top vijf nog in het vizier en zou maar wat graag de titelambities van de zogenoemde ‘profploegen’ verpesten. “We zullen het match per match blijven bekijken”, blijft Van Den Bossche er vrij rustig onder. “We gaan ons eerst focussen op de match tegen Rupel Boom. Hopelijk kom ik opnieuw aan de aftrap en kunnen we de drie punten mee naar huis nemen. Als Knokke zijnde willen we zo hoog mogelijk eindigen en die top vijf zou zeer mooi zijn. Ach, we zien wel waar dit eindigt.”

Jan Ceulemans gaf de aftrap van Knokke-Mandel.© Rudy Declerck

Achtertuin

Knokke speelt zaterdagavond dus op het veld van Boom, op amper één kilometer van de woning van coach Yves Van Borm. “Een echte thuismatch voor mij”, aldus de Schellenaar. “Tijdens de zomer hoor ik de muziek van Tomorrowland, maar de wedstrijd zal ik niet van op het terras kunnen volgen. Elke speler dient voor elke wedstrijd af te zakken naar Knokke om in groep de bus op te stappen en dit idem dito voor het terugkeren. Dat geldt dus ook voor de coach.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt