Voetbal 1ste nationale Mandel United

Geoffrey Mujangi Bia helpt Mandel nog niet aan punten maar is blij om weer voetballer te zijn: “Hard werken wordt vroeg of laat altijd beloond”

Geoffrey Mujangi Bia (links) baalde als een stekker dat Mandel door een owngoal naast een verdiend punt op het veld van Knokke greep.© do, vdb

Mandel United verdiende zondagmiddag tegen Knokke minstens een punt maar verloor met 1-0. Toch mag de ploeg zich optrekken aan de geleverde prestatie. De rode lantaarn lijkt zelfs klaar om, na vijf wintertransfers, er alsnog een goede derde periode uit te persen. De meest gekende nieuwkomer is ex-prof Geoffrey Mujangi Bia.

Amaury Verdruye

Mandel United verspreidde zondagmorgen, enkele uren voor aanvang van de wedstrijd op Knokke, een persbericht waarin het vertrouwen schonk aan coach Mikhail Turi en zijn staf. De hoofdcoach ondertekende een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen. Dat gaf de groep duidelijk een boost, want Mandel speelde aan zee een goede wedstrijd maar wrong te veel kansen de nek om. “We zijn enorm ontgoocheld”, vertelde Mujangi Bia, die bij Mandel zijn carrière nieuw leven wil inblazen, na afloop. “We verdienden hier minstens een punt, maar we verliezen uiteindelijk met 1-0. Dit is enorm jammer. Zeker als je ziet hoe we dat tegendoelpunt slikken. Via een owngoal dan nog.”

Mujangi Bia kon zichzelf tot man van de match kronen, maar zijn geweer stond nog niet helemaal goed afgesteld. “Ik had enkele mogelijkheden, maar telkens zat de doelman of een been van de verdediger er nog tussen”, zuchtte de Brusselaar, die voor een kentering bij Mandel moet zorgen. “We moeten blijven werken. Zowel in het voetbal als in het leven wordt goed werk vroeg of laat altijd beloond. We moeten hopen dat het ongeluk van de laatste weken zal omkeren in ons voordeel.”

De troepen van coach Mikhail Turi verloren al voor de vierde keer op rij met amper één doelpunt verschil en zagen concurrent Hoogstraten winnen van Rupel Boom. “Dat is heel frustrerend, maar toch mogen we niet wanhopen en moeten we blijven hopen op de kentering.”

Aanpassing

Mujangi Bia is blij om zich opnieuw voetballer te mogen noemen. De ex-speler van onder meer Standard, Charleroi, Wolverhampton en de Rode Duivels zat vorig seizoen bij 1B-club Virton, maar kwam er niet verder dan een aantal invalbeurten. “Het gaat vrij goed en ik voel dat het ritme begint te komen. Ik heb nog enkele weken nodig om volledig 100% fit te zijn, maar het gaat de goede richting uit. In eerste nationale valt het niveau eigenlijk heel goed mee. Je merkt af en toe dat het iets trager gaat, maar er is ook hier veel kwaliteit aanwezig. Ik ben enorm blij om terug in competitie te zijn en die spanning te voelen. We trainen ’s avonds en dat is even een verandering voor een ex-prof, maar een mens past zich zeer snel aan. Ik woon in Brussel en dat is ongeveer een uurtje rijden. Dat is best goed te doen.”

Mujangi Bia en co. ontvangen zaterdagavond de Young Reds van Antwerp in de Skyline Arena. Heel Izegem hoopt dat men dan opnieuw voor het eerst in maanden nog eens drie punten kan pakken. De laatste keer dat dit lukte, was op zaterdag 26 november in Ninove. Ook de heenmatch tegen Antwerp B werd trouwens gewonnen. Hoop doet leven dus.

Aangeboden door onze partners