Van ropeskipper over wakeboarder tot webmaster: dit zijn de winnaars van het Sportreferendum

De verdienstelijke sporters werden in de stedelijke sporthal gehuldigd.© pdv

Oudenaarde -

In aanwezigheid van eregast Kenny De Ketele heeft Oudenaarde de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. In acht categorieën werden sporters en/of sportclubs met een titel en trofee beloond. Alle genomineerden mochten samen ook 1.200 euro aan Oudenaardebonnen in ontvangst nemen.

Paul Darragas

Een jury hakte de knoop door in zeven categorieën, het publiek had tijdens het sportreferendum het laatste woord voor de achtste prijs. Slokop was de ropeskippingclub Recrean Skippers met vier prijzen. “We hadden graag ook een prijs willen uitreiken aan de beste G-sporter, maar er werden geen kandidaturen ingestuurd. Bij deze alvast een warme oproep om daar bij de volgende editie van het sportreferendum verandering in te brengen, want ik weet zeker dat er talent te over is in Oudenaarde”, zegt Sportschepen Peter Simoens (Open VLD).

Laure Bilo sportvrouw van het jaar

De 14-jarige wakeboardster Nora Houwen, die zich in Londen tot wereldkampioene kroonde, kreeg de trofee van beloftevolle sportvrouw. De titel van beloftevolle sportman ging naar Flor Vergucht van Recrean Skippers, die goud pakte op zijn eerste internationale wedstrijd. De trofee van sportverdienste was voor de webmasters van atletiekclub KASVO. Voetbalclub KWIK Eine mocht naar huis met de trofee van jeugdsportclub en Recrean Skippers pakte de trofee van sportclub. Laure Bilo van atletiekclub KASVO werd gehuldigd als sportvrouw van het jaar. Ze realiseerde een nieuw Belgisch record op de 4x400 meter aflossing en won solo het Belgisch kampioenschap op de 400 meter junioren. Kobe Caryn van Recrean Skippers kreeg de trofee van sportman van het jaar. Hij verbaasde met 503 sprongen in 3 minuten en kwam amper 7 sprongen te kort om het huidige Europese record te evenaren. De publieksprijs ten slotte was voor Anke Vandenbussche, eveneens van Recrean Skippers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten