Dubbel pech: twee bestelwagens van zelfde bedrijf betrokken bij ongeval op gevaarlijk kruispunt

Twee bestelwagens van AG Networks raakten beschadigd toen de chauffeur van een derde bestelwagen geen voorrang gaf.© bfr

Lichtervelde/Staden -

Op het kruispunt van de Roeselarebaan met de Hazelstraat in Lichtervelde gebeurde maandag iets voor de middag opnieuw een ongeval. Twee bestelwagens raakten daarbij zwaar beschadigd. Een derde bestelwagen reed in op zijn voorligger en raakte ook beschadigd. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gevoerd.

Bert Feys

Twee werknemers van de firma AG Networks waren maandagochtend iets voor de middag elk met een bestelwagen op weg toen het nabij het kruispunt van de Roeselarebaan met de Hazelstraat in Lichtervelde verkeerd liep. Een man van 48 uit Sint-Jans-Molenbeek kwam er zonder voorrang te verlenen vanuit de Hazelstraat de weg opgedraaid.

De eerste van de twee bestelwagens van AG Networks, bestuurd door een 37-jarige man uit Staden, kon het voertuig niet meer ontwijken. Wat volgde was een flinke botsing waarna de Opel bestelwagen van de man uit Sint-Jans-Molenbeek naast de weg tegen een haag belandde.

De 25-jarige man uit Staden die net achter zijn collega AG Networks reed kon niet meer uitwijken en botste tegen de bestelwagen. Niemand geraakte zwaargewond, maar de man uit Sint-Jans-Molenbeek en zijn passagier werden wel met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Torhout.

Twee voertuigen moesten getakeld worden. De brandweer kwam ter plaatse met een signalisatiewagen om de omgeving van het ongeval te beveiligen. Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder langs de drukke verbindingsweg tussen Roeselare en Torhout. In het verleden gebeurden er al verschillende ongevallen op het kruispunt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten