Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen - Tempo Overijse: 0-1

Nipte nederlaag voor KVE Drongen tegen Tempo Overijse: “Kan mijn ploeg alleen maar feliciteren”

Panikeren staat niet in het woordenboek van coach Jürgen Van Opstaele: “In de kleedkamer blijft het ondertussen heel rustig. Iedereen gaat trouwens zeer goed met deze situatie om.”© Nic Declercq

Drongen -

KVE Drongen hield lange tijd stand tegen Tempo Overijse, maar een doelpunt rond het uur volstond voor de ambitieuze bezoekers om met de drie punten aan de haal te gaan. Voor het KVE Drongen van coach Jürgen Van Opstaele blijft de opdracht onveranderd. “Februari wordt voor ons een zeer lastige maand, maar we moeten gewoon elke keer competitief aan de aftrap verschijnen.”

Stefan Smet

Na de 0-1-zege op bezoek bij SV Rumbeke droomden ze in Drongen stiekem van een kleine stunt tegen Tempo Overijse. Uiteindelijk bleken de bezoekers uit Vlaams-Brabant net iets te sterk. “We hebben het lang spannend gehouden en eigenlijk hadden we ook enkele goede mogelijkheden. Al begonnen zij scherp en trapte Delorge al vroeg op de deklat”, zegt Jürgen Van Opstaele. “Het was een wake-upcall voor mijn ploeg en mijn spelers haalden ook verdiend de rust met een brilscore. Alles zat goed, maar bij een vrije trap slikten we dat ene doelpunt en dat is wel zuur. Qua engagement en gedrevenheid kan ik mijn ploeg alleen maar feliciteren. We mogen niet te lang stilstaan bij dit resultaat. Er komen enkele zware weken aan voor ons en we zullen dan ook telkens weer op de afspraak moeten zijn.”

Komend weekend ontvangt Drongen met VW Hamme opnieuw een team dat in een uitstekende vorm verkeert. Hamme is sinds begin december ongeslagen en boekte een fraaie zestien op achttien. “Ook die wedstrijden moeten worden gespeeld en uiteindelijk zullen we op het einde wel zien waar we stranden”, toont Van Opstaele zich heel nuchter. “Je merkt dat alles weer wat samen komt onderin de rangschikking. Vooraf vroeg ik mijn team enkel maar dat we elke week alles op alles zouden zetten. De topteams zijn allicht een maatje te groot voor ons, maar je merkt dat ook de nieuwkomers het niet cadeau krijgen. Zelfs de kampioenen KSC Wielsbeke en HO Kalken hebben het niet onder de markt, want elke week zijn er wel enkele verrassingen te noteren.”

Druk vermijden

De komende weken treft Drongen met FC Voorde-Appelterre en SV Anzegem trouwens nog twee pittige tegenstanders. Het duel voor eigen publiek tegen Roeselare-Daisel belooft bovendien evenmin een makkie te worden. “De West-Vlaamse ploeg heeft zich niet toevallig nog versterkt tijdens de winterperiode. Ach, je moet het gewoon week per week bekijken. In de kleedkamer blijft het ondertussen heel rustig. Iedereen gaat trouwens zeer goed met deze situatie om. We staan ook nog altijd op een veilige plek, maar we beseffen ook wel dat er nog van alles kan gebeuren. Bepaalde teams zijn dichterbij gekomen, maar dat is niet zo vreemd. Wij voelen evenwel geen enkele druk. Die valkuil mogen we onszelf zeker niet laten aanpraten. Druk kan verlammend werken en dat moeten we echt wel vermijden. Als het zogezegd moet en dan toch tegenvalt qua resultaat, heb je alleen maar mentaal oplapwerk. Daar doen we dus liever niet aan mee.”

Aangeboden door onze partners