Veldrijden  Junioren

Seppe Van Den Boer in de wolken één week voor het WK: “Besançon is mijn allermooiste zege”

Seppe Van Den Boer: “Uiteraard droom ik van de regenboogtrui, maar mijn doelstelling op het WK is een podiumplaats.”© BELGA

Seppe Van Den Boer heeft zijn allereerste Wereldbekerzege beet. Belgisch kampioen Viktor Van Den Berghe en de Nederlander Senna Remijn mochten in Besançon met de Elewijtse topper mee op het podium.

Wim Redant

Seppe Van Den Boer beleefde een hoogdag op Franse bodem. Hij kijkt bulkend van vertrouwen vooruit naar het WK in Hoogerheide, waar hij tot het kransje favorieten behoort. “Op het WK in Nederland krijgen we een snel parcours geserveerd”, zegt Seppe Van Den Boer. “Ik verwacht een krachtcross die me wel moet liggen. Uiteraard droom ik van de regenboogtrui, maar mijn doelstelling is een podiumplaats. Als ik met een medaille terugkeer, dan is mijn WK geslaagd.”

Vroeg uit de veren

“We starten alvast met een sterk Belgisch blok. Léo Bisiaux werd laureaat van de Wereldbeker, maar de Fransman streed net als in Benidorm niet mee in de frontlinie. Ik sluit Bisiaux nog zeker niet uit als kanshebber voor het WK, maar in eigen land kreeg hij toch een mentale tik. België beschikt over meerdere kanshebbers. Het komt erop aan om niet tegen elkaar te rijden. De bondscoach zal de strategie wel nog bepalen. Donderdag reizen we af naar Hoogerheide. Vrijdag verkennen we het parcours. Zaterdag rijden we los. Het WK wordt zondagochtend gereden. Ik heb er geen probleem mee dat ik vroeg uit de veren moet.”

In Besançon vierde Seppe Van Den Boer de grootste triomf uit zijn prille carrière. “Ik verkeer al een paar weken in topvorm. In Benidorm, waar ik een week geleden tweede werd, bleef ik slechts door pech verstoken van de zege. In Besançon bleef de kopgroep lang samen. In de voorlaatste ronde gaf ik het volle pond op de balken waar ik de sterkste was. Ik sloeg een kloofje van twintig meter en bouwde mijn voorsprong nadien verder uit. Besançon is mijn allermooiste zege. Ik tankte er tevens vertrouwen naar het WK toe, de allerlaatste grote afspraak. Nadien volgen nog een handvol gewone crossen.”

Aan supporters geen gebrek

Arthur Van Den Boer boekte zijn 23ste zege bij de nieuwelingen, maar zondag supportert de Belgische kampioen voor zijn grote broer. “Arthur gaf de voorkeur aan mijn WK boven een nieuwe zege. Hoogerheide ligt op slechts een uurtje rijden van Elewijt. Aan supporters zal het ons dus alvast niet ontbreken. Op het WK start ik wellicht wel iets nerveuzer dan in een gewone cross, maar ik probeer de regenboogcross voor te bereiden zoals elke andere veldrit. Ik reed nooit beter dan de jongste weken. Die topvorm moet ik nog kunnen aanhouden tot zondag. Deze week wil ik op training geen gekke dingen meer doen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt