Voetbal 3de afdeling VV A VW Hamme

Maarten Goossens en VW Hamme draaien eindelijk op volle toeren: “Getoond dat we top drie waard zijn”

Maarten Goossens (links) verlengt de bal in een kopduel vorig weekend tegen SV Anzegem.© Geert De Rycke

Hamme -

Op één speeldag van het einde van de tweede periode deed VW Hamme een bijzonder goede zaak met het oog op de eindronde. De periodetitel wenkt en de ploeg nestelt zich stevig op een derde plaats in de rangschikking.

Ivan Elegeert

“Ik denk dat we voor de rust tegen SV Anzegem één van onze betere prestaties van het seizoen afwerkten”, analyseert centrale verdediger Maarten Goossens. “Veel druk naar voor, snelle combinaties en veel kansen. Helaas leken we daar slechts één doelpunt uit te puren. Op slag van rust lukte Jim Van Osselaer dan toch een bevrijdende tweede treffer. Ik vind trouwens dat we na de winterstop duidelijke progressie hebben geboekt. Ik ben blij dat we dit nu ook eens voor eigen volk hebben kunnen tonen. Want in onze vorige thuiswedstrijd tegen Wolvertem Merchtem waren we ook heel dominant, maar gingen we slechts met 1-0 rusten. Dat bleek uiteindelijk dus niet genoeg voor winst. Nu hebben we onszelf wel beloond en konden we na de rust toch iets vranker spelen.”

Uitsluiting Beau Ponnet

Toch leek Hamme nog in de problemen te kunnen komen toen Beau Ponnet werd uitgesloten. Volgens scheidsrechter Van Gool had Ponnet zich in de strafschopzone laten vallen en voor die schwalbe kreeg hij geel. “Toen ik de ref er op wees dat het wel degelijk fout was, toonde hij me meteen een tweede gele kaart. Onbegrijpelijk. Want zelfs de speler van Anzegem gaf na afloop toe dat het wel degelijk fout was”, legt Ponnet uit. In elk geval zal hij er volgende week zondag in Drongen dus niet bij zijn.

“Ook met die man minder had ik niet het gevoel dat we kopje-onder zouden gaan”, pikt Goossens terug in. “We bleven achteraan goed in blok spelen. Toen Djeff Smet op de counter dan voor de 3-0 kon zorgen, wist ik wel dat het goed zou aflopen. Alleen vind ik het jammer dat we uiteindelijk de nul niet konden houden door die strafschopovertreding. Dat moet een les zijn. Die fout was eigenlijk niet nodig. Gelukkig bleef ze zonder gevolgen en kunnen we die dus snel vergeten.”

Kloof wordt groter

Door de winst tegen Anzegem deelden de Wuitens niet alleen een rechtstreekse rivaal voor de eindrondeplaatsen een tik uit, het vergroot ook de kloof met de ploegen achter hen. “Ik denk dat we nu op de plaats staan die we verdienen. En die plaats mogen we niet meer weggeven. Voetballend hebben we getoond wat we waard zijn. Weinig ploegen kunnen ons echt pijn doen. Hopelijk valt de blessure van Bavo De Witte mee. Want we zullen hem zeker nog kunnen gebruiken”, besluit Goossens.

Zondag trekt Hamme naar KVE Drongen, een ploeg die in de heenronde op Hamme kwam gelijkspelen. “Een lastige klus”, weet coach Kim Verstraeten. “Maar we weten wat er op het spel staat. Winnen betekent zekerheid over de eindronde. Misschien volstaat een gelijkspel ook al. Dan moet FC Voorde-Appelterre zaterdagavond bij Eendracht Aalter wel een steek laten vallen. En dat zie ik niet gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten