Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

Naigell Vanfleteren geniet met volle teugen van stuntzege van SV Rumbeke: “Als dat geen opsteker is”

Naigell Vanfleteren zorgde voor de assist van de winning goal in de 1-2-zege op Kalken.© Bart Vandenbroucke

Wie zei daar weer dat SV Rumbeke een vogel voor de kat was? De jongens van T1 Geert Broeckaert verrasten zondag vriend en vijand door met 1-2 te gaan winnen op het hoog aangeschreven Kalken. “Als dat geen opsteker is”, aldus een trotse Naigell Vanfleteren.

Pieter Franssen

Stunten op Kalken: de blauwhemden hoopten er heimelijk op, maar ze durfden het niet uitspreken. “Om te winnen, moet je scoren. En daar hebben we het o zo moeilijk mee”, zei Geert Broeckaert vooraf. Rumbeke deed het zondag beter dan gedacht en pakte met een 1-2-zege drie gouden punten in de degradatiestrijd.

“Dat deed nog eens deugd”, zei Naigell Vanfleteren. “We kunnen wel degelijk van een stunt spreken. Niet iedereen sprokkelt punten in Kalken. We hebben de zege niet gestolen. Na een evenwichtige start keken we even voorbij het halfuur tegen een 1-0-achterstand aan. Na de rust toonden we karakter en knokten we ons opnieuw in de match. Halfweg de tweede helft gaf onze kapitein Jens Kindt het goede voorbeeld door op hoekschop de gelijkmaker binnen te koppen. Tien minuten voor tijd bracht ik met een assist Laurent Vandenheede in schietpositie en die werkte mooi af. Kalken reageerde nog, maar wij gaven niks meer weg. Eén zwaluw maakt de lente niet, maar aan die overwinning moeten we ons optrekken om de operatie redding tot een goed einde te brengen.”

Winnen in Kalken is mooi, maar het mag niet bij die ene uitschieter blijven. Zaterdag thuis tegen Wielsbeke moet de bevestiging komen. “Tot dinsdag gaan we genieten van die overwinning. Daarna gaan we, zoals iedere week trouwens, op training keihard werken. Wie kan winnen op Kalken, is thuis tegen Wielsbeke ook niet kansloos. We willen onze fans nog eens een zege aanbieden. Een 6 op 6 zou ons een geweldige boost bezorgen. Ieder gewonnen punt is van cruciaal belang, maar we pakken toch liever de volle pot”, aldus Vanfleteren, die in principe ook volgend seizoen voor Rumbeke speelt. “Ik heb mijn woord gegeven, maar dat moet nog bekrachtigd worden met mijn handtekening. Ik ben hier al enkele jaren aan de slag, maar ik ben nog lang niet uitgekeken op deze mooie club.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten