Voetbal 2de afdeling VV B Diegem Sport

Daimy Deflem zet Diegem op weg naar stuntzege: “Een doelpunt met de schouder? Nee, dat stond nog niet op mijn lijstje”

Daimy Deflem: “Ik denk dat er nog meer potentieel zit in deze ploeg dan wat er nu uitkomt.”© Kms

Voor eigen volk gooide Diegem zich zondagmiddag vol overgave naar een eerste thuiszege sinds eind november. Tegen het ambitieuze Belisia bleek een doelpunt van Deflem met wat geluk te volstaan om te mogen vieren. Zaterdag al is met Sporting Hasselt een volgende topper te gast.

Kristof Somers

“Een doelpunt met de schouder? Nee, dat stond nog niet op mijn lijstje”, bekent Daimy Deflem, die voor de gelegenheid en door alweer wat verplichte verschuivingen in de basiself mee op het middenveld postvatte. “Toen ik Jordy (De Koker, red.) zag aanleggen, wilde ik me eigenlijk gewoon een beetje in de baan van het schot zetten zodat het zicht voor de doelman werd belemmerd. De bal botste echter tegen mij aan en ging vervolgens overhoeks binnen. Natuurlijk kwam er veel geluk bij kijken, maar dat soort doelpunten tellen uiteindelijk ook.”

De voorsprong was op dat moment zeker niet onverdiend, vindt Deflem. “Ik denk niet dat Dean (Michiels, red.) op dat moment al echt aan het werk was gezet. We gaven door het harde werk van de volledige ploeg eigenlijk nauwelijks kansen weg. De uitgespeelde mogelijkheden waren voor ons, waarvan ik er toch zeker eentje had moeten afwerken. Ook al speelden we vanuit een goed blok, als je zo weinig weg geeft, dan mag je toch wel van een verdiende zege spreken. Het is alleszins niet omdat je in het spel minder aan de bal bent, dat je niet verdiend op voorsprong kan komen door een tactiek die goed wordt uitgevoerd. Een technisch sterk Belisia mocht de bal hebben, het vond geen oplossing tegen ons wedstrijdplan.”

“Op elke positie kan wel iemand het verschil maken”

“We hebben een ploeg die zowat alles aankan. Op elke positie kan wel iemand het verschil maken, en het team kan bovendien verschillende systemen aan. In dat opzicht heeft deze groep tegenover vorig seizoen een grote stap voorwaarts gezet”, strooit Deflem met complimenten naar zijn ploegmaats. “Een belangrijke factor daarbij is volgens mij zeker dat niemand zich belangrijker dan de groep voelt. Op die manier kunnen ook relatief nieuwe spelers zoals Beersaerts de ploeg wat bijbrengen. Het zijn stuk voor stuk jonge kerels die luisteren, maar ook iets durven zeggen in de groep en zo bijleren. Of kijk bijvoorbeeld maar eens naar het niveau dat Gody nu al enkele weken haalt.”

De symbolische kaap van de dertig punten is behaald. Worden de aanvankelijke doelen bijgesteld? “Voor het seizoen was de ambitie om in de linkerkolom te eindigen. Dat is niet veranderd”, stelt Deflem. “Ik denk dat er nog meer potentieel zit in deze ploeg dan wat er nu uitkomt. Maar we zijn afhankelijk van zoveel zaken. Als je twee keer verliest, dan word je plots vijf plaatsen achteruit geslagen. Je kan je blik wel proberen te richten op bijvoorbeeld top vijf, maar het is verstandiger om het week per week te bekijken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten