Veiling van inboedel failliete Keymusic gestart: “Met kortingen van 90 procent kunnen muziekliefhebbers koopjes doen”

© ATV

Temse -

De inboedel van het failliete Keymusic zal dan toch geveild worden. “Er waren nog gesprekken met een aantal geïnteresseerde overnemers, maar we kwamen niet tot een overeenkomst”, vertelt de curator. Vanaf 31 januari start de onlineveiling bij Hammertime en kunnen muziekliefhebbers koopjes doen met 90% korting.

Pieter Van Hecke

Keymusic ging een drietal jaar geleden al eens failliet, maar Jan ’t Hoen, voormalig drummer van de Nederlandse band Wild Romance, blies de keten nieuw leven in. Ook onder zijn bewind was de grootste muziekketen van de Benelux geen lang leven beschoren en op 1 oktober 2022 gingen de boeken dicht.

“We hebben lange tijd gesprekken gevoerd met overnemers, maar we raakten niet tot een overeenkomst”, vertel de curator. Met als gevolg dat alle instrumenten en toebehoren geveild worden. En dat zijn er heel wat. “We hebben ongeveer 2.000 kavels, van kleine mondharmonica’s tot grote drumstellen. Er is voor ieder wat wils”, zegt veilingexpert Bruno Bergs.

LEES OOK. Bekende muziekwinkel Keymusic sneuvelt definitief: meer dan 2 miljoen euro aan instrumenten onder de hamer

Alles staat momenteel gestockeerd in een groot magazijn in Temse. Bruno en Lennert, de twee veilingsexperts van veilinghuis Hammertime, zijn al wekenlang in de weer om alles in kaart te brengen, te fotograferen en klaar te zetten voor de onlineveiling, die op dinsdag 31 januari van start gaat. “We hebben alles in een magazijn moeten onderbrengen om nog meer achterstallige huur en bezettingsderving te vermijden van de drie gehuurde panden in Antwerpen, Gent en Brussel”, vertelt Hammertime-zaakvoerder Steven Teughels. (Lees verder onder de foto)

Een magazijn in Temse staat volgestouwd met muziekinstrumenten van het failliete Keymusic.© pvs

Voor muziekliefhebbers zijn de komende weken de uitgelezen kans om koopjes te doen. “Alle prijzen starten met 10 procent van de winkelwaarde. Andere veilinghuizen starten met 25 procent, maar wij willen alles laagdrempelig houden en de particuliere muziekfanaat ook de kans geven een koopje te doen”, vertelt Bruno.

Zo zullen er onder meer 450 gitaren aangeboden in alle prijscategorieën. De paradepaardjes van het merk Taylor met een winkelwaarde van maar liefst 4.000 euro zullen ook een startbedrag van 400 euro te koop aangeboden worden. Idem voor een prestigieuze Focal speaker van liefst 3.400 euro. “Deze veiling is een buitenkans voor de muziekwereld. Dit is werkelijk een unicum”, besluit Bruno.

De onlineveiling gaat van start op 31 januari op de website van Hammertime

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten