Basketbal 2de Landelijke Gembas Knesselare / Falco Gent B

Falco Gent B en Gembas Knesselare staan voor uur van de waarheid: “Met de steun van de supporters moet een overwinning mogelijk zijn”

Het wordt nog spannend voor Gembas Knesselare en Jens Coppens: “Jammer is dat we ons lot niet in eigen handen hebben.”© Marc Van Hecke

Aalter/Gent -

Zaterdag ontvangt Falco B Gembas Knesselare in een voor beide ploegen cruciale confrontatie. Falco Gent B wil als leider de play-offs ingaan. Gembas Knesselare is verwikkeld in een harde strijd met Deerlijk en Sgolba Aalter om de vierde plaats en bijhorend play-offticket binnen te rijven. Opworp in het Sint-Janscollege om 20.30 uur.

Johan Gaudissabois

Na de forfaitnederlaag op Sgolba Aalter leed Falco Gent B op Waregem B een tweede nederlaag op rij. “Op Waregem B waren we voortdurend op achtervolgen aangewezen”, sakkert ploegverantwoordelijke Luk Lefever. “Aan de rust wezen de bordjes dan ook 38-29 aan. In de tweede helft kwamen we een paar keer terug tot op vijf punten, maar uiteindelijk werd het met 67-57 toch de derde nederlaag van het seizoen. Willen we als leider van onze poule naar de play-offs dan moet er zaterdag gewonnen worden van Gembas Knesslare. Zowel Sint-Niklase Condors als Panters Baasrode volgen op amper een punt in de rangschikking en gaan ons voorbij mochten we zaterdag verliezen. Met de steun van de supporters moet een overwinning mogelijk zijn.”

Gembas moet winnen

Het belang van de match is, na de 72-62-overwinning thuis tegen Baasrode, even groot voor de bezoekers uit Knesselare. Uitblinker tegen de Panters was opnieuw Jens Coppens, die 23 punten scoorde. “We wisten bij voorbaat dat we moesten winnen om nog kans te maken op de play-offs”, opent de topschutter zijn betoog. “Het werd een mooie zege. Panters had voortdurend de leiding in handen, maar we gaven nooit op. Altijd hadden we het gevoel dat we de partij konden winnen. Pas dertig seconden voor affluiten kwamen we een eerste keer op gelijke hoogte. Via vrijworpen namen de bezoekers weer het voortouw, maar bijna op de buzzer konden we de score nog in evenwicht brengen. Met de steun van onze zesde man konden we in de verlengingen het laken naar ons toetrekken. Dat zal uiteindelijk geen verschil maken als we ook op Falco B niet gaan winnen. Als we in Gent dezelfde intensiteit en energie neerzetten die we lieten zien tegen Panters, dan zit de zege er in. Jammer is dat we ons lot niet in eigen handen hebben. Zelfs bij winst moet Deerlijk ook nog verliezen op Baasrode. We hebben het voordeel in het onderlinge resultaat tegenover Sgolba Aalter, maar niet ten aanzien van de West-Vlamigen. De hele ploeg wil absoluut de play-offs halen. Winnen op Falco is dan sowieso de boodschap.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten