Beerschotsupporters met stadionverbod mogen zaterdag stad Lier niet in: “Voorkomen dat ze in uitgaansbuurt de confrontatie opzoeken”

© atv

Lier -

Negentig Beerschotsupporters met een lopend stadionverbod mogen op zaterdag 4 februari de stad Lier niet in. Op die dag voetballen Lierse K en Beerschot tegen elkaar. Vijf jaar geleden zorgde die match voor heel wat rellen in en rond het Herman Vanderpoortenstadion in Lier.

Chris Van Rompaey

LEES OOK. Rellen en vuurwerkpijlen ontsieren Lierse - Beerschot Wilrijk: wedstrijd 20 minuten stilgelegd

De topper in de Proximus League tussen Lierse en Beerschot Wilrijk op zaterdag 6 januari 2018 werd ontsierd door rellen. Op beelden was te zien hoe vanuit de spionkop van de thuissupporters Bengaals vuur werd gegooid richting uitvak, waarop de projectielen meteen werden teruggegooid richting thuistribune of het veld. Er viel een aantal lichtgewonden, onder wie ook enkele agenten.

De Lierse burgemeester Rik Verwaest (N-VA) wil een herhaling voorkomen en daarom legt hij negentig Beerschotsupporters met een stadionverbod een plaatsverbod op voor het hele grondgebied Lier. “Ik had verscheidene mogelijkheden. Het sluiten van een deel van de tribunes bijvoorbeeld, waardoor enkel een beperkt aantal Lierse-supporters het stadion in zou mogen. Ik vond het echter beter om een kleine groep te viseren, namelijk de negentig Beerschotsupporters met een stadionverbod.”

In 2018 werd er vanuit de spionkop van Lierse Bengaals vuur gegooid richting uitvak, waarop de projectielen meteen werden teruggegooid richting thuistribune of het veld. Er viel een aantal lichtgewonden, onder wie ook enkele agenten.© BELGA

Voetbalspotters

“Met een stadionverbod mogen ze geen enkel voetbalstadion binnen, maar ze zouden dan nog altijd naar Lier kunnen afzakken en in de uitgaansbuurt de confrontatie kunnen opzoeken. Dat wilde ik voorkomen: vandaar het plaatsverbod. Dat houdt in dat deze negentig personen niet in Lier mogen zijn van zaterdag 4 februari vanaf 9u tot en met zondag 5 februari om 7u. Spotters van zowel de politie Lier als de politie Antwerpen kijken daar op toe”, benadrukt Rik Verwaest.

De negentig geviseerde Beerschotsupporters ontvingen vorige week van de stad Lier een aangetekende brief (zie onderstaande afbeelding). Daarin werden ze van het plaatsverbod op de hoogte gebracht. Ze werden ook uitgenodigd op een hoorzitting met de burgemeester, maar slechts één van hen ging daar op in. Zijn plaatsverbod werd niet opgeheven.

© BELGA

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt