Voetbal 4de provinciale B

Den Boskant van trainer Maxim De Clercq heeft lot van tweede periodetitel na gelijkspel in derby niet meer in eigen handen: “Zelfs met tien waren we beter”

Merchtem United-aanvoerder Ken Mergan (links) met voorzitter Niki De Proft. “De blessure van Niels Van den Bossche is voor ons veel erger dan dat puntenverlies van afgelopen weekend.”© Kms

Wie pakt de tweede periodetitel in vierde provinciale B? Komend weekend volgt de ontknoping. Wambeek Ternat B ligt samen met Mazenzele-Opwijk B in poleposition, ook de Leeuwkens en Den Boskant Merchtem maken nog kans. Al had de situatie van Peizegem er nog veel beter kunnen uitzien, ware het niet dat de buren van Merchtem United afgelopen weekend roet in het eten gooiden. Door het gelijkspel in de Merchtemse derby deden de troepen van trainer Maxim De Clercq slechte zaken.

Eric Biesemans

Ruim 300 toeschouwers, onder wie zelfs de burgemeester, waren zaterdagavond van de partij voor de klapper van de speeldag. Maar door het 1-1-gelijkspel kregen de kansen voor het tweede periodeticket voor Den Boskant Peizegem een ferme knauw. “Zelfs met een man minder zijn we in onze kansen blijven geloven en met tien waren we zelfs beter dan de thuisploeg”, sprak De Clercq. “Merchtem United koos voor countervoetbal. 1-1 was misschien een terechte uitslag, maar voor ons voelde het toch aan alsof we punten verloren waren. Bovendien was ook de zware blessure van Niels Van den Bossche (van Merchtem United, red.) natuurlijk een spijtige zaak en het is zeker niet zo dat ik daar leedvermaak bijhad. Ja, dit was een duel op het scherp van de snee. We voetbalden met veel inzet, maar zeker niet met de bedoeling om iemand van het veld te stampen.”

Wrang gevoel

Ook bij Merchtem United hadden ze op meer gehoopt dan één puntje. “Eerst tegen tien en daarna tegen negen bezoekers zijn we er niet in geslaagd om het laken naar ons toe te trekken”, zegt aanvoerder Ken Mergan. “We hadden dit altijd moeten afmaken, maar na de rust vergaten we te voetballen. Uiteraard wilden we ook niet verliezen. Voor ons is deze tweede periode van minder belang, omdat we de eerste periodetitel al op zak hebben. Toch houden we een wrang gevoel over aan dit duel, want we verloren onze beste speler. Niels Van den Bossche werd van meetaf zwaar aangepakt en moest nog voor de pauze afgevoerd worden met een voetbreuk. Dat is veel erger dan dat puntenverlies. Zaterdag volgt voor ons alweer een topper, tegen Liedekerke B.”

Door het gelijkspel ligt Mazenzele-Opwijk B, samen met Wambeek Ternat B, plots in poleposition voor de tweede periodetitel. EMO B-trainer Yorrick Teugels ziet kansen voor zijn team. “We lieten twee speeldagen geleden punten liggen tegen Londerzeel United, maar tegen Ritterklub B moeten we thuis toch kunnen winnen”, zegt Teugels. “Met een periodetitel op zak zouden we natuurlijk rustiger kunnen voetballen de komende weken. Dan heb je al iets in handen en is de druk er toch een beetje af.” Wees maar zeker dat ze er ook bij Wambeek Ternat B zo over denken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten